понеділок, 10 грудня 2012 18:17

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценка не оперуватимуть через загрозу виникнення кровотечі - дружина

Луценка не оперуватимуть через загрозу виникнення кровотечі - дружина
Ірина Луценко відмовила чоловіка від операції. Фото: svit24.net

Ірина Луценко відмовила чоловіка - екс-міністра МВС Юрія Луценка - від операції, бо наслідки її можуть бути непередбачуваними: кровотеча та анемія. Про це вона розповіла у коментарі Gazeta.ua.

"Чернігівські лікарі запропонували моєму чоловікові термінову операцію. Адже у кишківнику на сигмовидній кишці є поліп. Розуміючи в якому стані є чоловік, я запитала скільки часу після операції він буде перебувати у лікарні. Мені відповіли: 3-5 днів. Людина у неволі, його фактично не лікують, бо 20-30 днів не дають лікування. У самій колонії немає не те що ліків, там навіть зеленки не вистачало, поки ми не залучили омбудсмена України. Не так сама операція складна, як її результати можуть бути непередбачуваними. Я провела консультації із київськими лікарями. Вони сказали, що наслідки можуть бути такі: кровотечі стінок кишки, може бути випадання кишки, якщо зроблять не відповідне припалення. Може бути сильна кровотеча, адже весь кишківник пронизаний судинами. А виявити її достатньо важко. В людини може бути анемія. А дивитися за ним достатній час лікарі не будуть", - повідомила Ірина.

Дружина екс-міністра МВС наголосила, зваживши усі за і проти, хірурги запевнили — нагальної потреби в операції сьогодні немає.

"За поліпами потрібно слідкувати як мінімум півроку і дивитися чи росте, чи ні. До сантиметра поліп не дає загрози злоякісного утворення", - сказала вона.

Луценко заявила, що пенітенціарна служба замовчує про іншу частину питання — нестерпні болі її чоловіка.

"Мого чоловіка мучать страшні болі, пояснити які чернігівські лікарі не змогли. Людина повністю тягне ногу. Постійно на знеболювальних. Ми з Юрою домовилися, що він буде просити консультацію із лікарями з Києва. Сьогодні його питаю, як він почувається. А він відповідає: "Далі - на знеболювальних". Київські лікарі мають певні здогади причини болю. Але поки що напевне не відомо", - додала Ірина.

Зараз ви читаєте новину «Луценка не оперуватимуть через загрозу виникнення кровотечі - дружина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути