вівторок, 06 березня 2012 10:18

Литвин особисто обдзвонив жінок-депутатів і вибачився

Литвин особисто обдзвонив жінок-депутатів і вибачився

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин особисто передзвонював жінкам-депутатам, щоб сказати, що він не проти прекрасної статі в політиці

Нагадаємо, конфуз зі спікером трапився минулої п'ятниці.

В інтерв'ю телеканалу "Рада" на питання про необхідність законодавчого забезпечення квот на представництво жінок в органах влади Литвин відповів так:

"Цю проблему не вирішити законодавством. Ви ж прекрасно розумієте, що у нас сьогодні є близько 30 проектів законів на розгляді, і в переважної мірою вони стосуються представництва жінок в органах влади. Але суспільство не буде їх виконувати, якщо ми не позбудемося того, що у нас є вже традицією і, в принципі, входить в християнську ментальність, згідно з якою чоловік - це вища істота, тому що жінка створена була з ребра Адама. Відповідно, вона вже стоїть на нижчому щаблі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінки Верховної Ради взялись за "невихованого ксенофоба" Могильова

У свою чергу, жінки-політики зажадали вибачень про голови Верховної Ради. Пізніше, прес-служба Литвина оприлюднила його заяву, в якій Литвин пояснив, що не збирався нікого ображати, швидше висловив невдоволення традиційною ментальністю. Про що і повідомив жінкам-парламентарям, обдзвонивши їх по телефону.

Народний депутат від НУНС Ірина Геращенко написала про розмову з Литвиним у своєму блозі: "Він зазначив, що його інтерв'ю було переінакшено і неправильно зрозуміле. Що він, навпаки, говорив про зламу суспільних стереотипів, про присутність жінок у політиці. Литвин не дозволив би собі принижувати жінок, його слова вирвані з контексту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк найбільше довіряє жінкам і хоче, щоб в керівництві партії їх було більше

"Мені Володимир Михайлович не дзвонив, але його розмову з Іриною Геращенко вважаю вибаченням перед усіма нами", - сказала депутат колега Геращенко Ксенія Ляпіна.

Зараз ви читаєте новину «Литвин особисто обдзвонив жінок-депутатів і вибачився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути