понеділок, 10 жовтня 2016 18:01

Ліквідація спрощеної системи оподаткування призведе до нової хвилі закриття підприємств - Скоцик

Автор: Тарас Подолян
  Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик
Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик

В умовах економічної кризи ліквідація спрощеної системи оподаткування спровокує скорочення кількості підприємств і втрату робочих місць.

Про це заявив лідер Аграрної партії України Віталій Скоцик, коментуючи намір стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні на чолі з Лєшєком Бальцеровичем та Іваном Міклошем долучити до пакета реформ скасування спрощеної системи оподаткування для юридичних осіб.

"За останні роки кількість підприємств скоротилася на 250 тисяч, 4 мільйони українців виїхали на роботу за кордон. Ліквідація спрощеної системи оподаткування означатиме, що підприємства і далі закриватимуться і люди втрачатимуть змогу прогодувати себе і свої сім'ї", - зазначив Віталій Скоцик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податкові зміни можуть зупинити зростання цін на продукти - голова Аграрної партії

Лідер Аграрної партії нагадав, що Україна і так входить до топ-25 країн із найвищими податками.

"Нещодавно Всесвітній економічний форум опублікував рейтинг конкурентоспроможності країн. Україна посіла 21 місце серед держав із найвищими податковими ставками. Здавалося б, треба робити висновки. І замість закручування гайок давати стимули, щоб підприємства працювали, нарощували виробництво. Натомість бачимо лише намір витиснути останнє з тих, хто ще дихає", - говорить Віталій Скоцик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За півтора року об'їздив Україну п'ять разів

Політик наголосив, що країна подолає кризу лише тоді, коли у владі будуть менеджери, здатні мислити стратегічно, а не фіскали, які думають лише про латання дірок у сьогоднішньому бюджеті.

"Погляньмо на історію – як боролись із кризами різні країни. Коли Маргарет Тетчер стала прем'єром Великої Британії, то сказала: "Таке враження, що це не ми виграли Другу світову війну, бо темпи економічного розвитку в Японії — 10%, у Німеччині — 6%". Почала із зменшення податкового тиску. Так само діяв Рональд Рейган. Те саме робили у Сінгапурі та Грузії. Доки українські чиновники мислитимуть критеріями збільшення податків – економіка задихатиметься. Розглядати підвищення податків можна в умовах, коли економіка стабільно зростає, але не раніше", - зазначив Віталій Скоцик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аграрний сектор використовують для латання дірок у бюджеті

За його словами, ресурс для наповнення бюджету треба шукати не в додаткових поборах із підприємців, а в знищенні корупційних бар'єрів.

"Ми – одна з найбагатших країн світу. Ми володіємо 25% світових чорноземів, у нас 120 видів корисних копалин. Єдине, що нам потрібно, – це подолання корупції і забезпечення зрозумілих, прозорих і головне - стабільних правил гри. Податки мають стимулювати розвиток виробництва і мають бути прогнозовані, щоб бізнес міг планувати на 5-10 років вперед. Під час економічного спаду не варто ламати те, що працює і не потребує інвестицій з боку держави", - говорить Віталій Скоцик.

Зараз ви читаєте новину «Ліквідація спрощеної системи оподаткування призведе до нової хвилі закриття підприємств - Скоцик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути