понеділок, 26 січня 2015 04:00

Лавров фактично визнав провину РФ у обстрілі Волновахи і Маріуполя

Лавров фактично визнав провину РФ у обстрілі Волновахи і Маріуполя
elise.com.ua

25 січня з ініціативи ЄС відбулася телефонна розмова міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова з Високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні.

Про це повідомляє сайт зовнішньополітичного відомства РФ.

Зокрема, російський міністр повторив офіційну версію Москви, яка перераховує звинувачення на адресу України, як-от: Київ ухиляється від прямого діалогу з Донецьком і Луганськом, не виконує мінських домовленостей і зайнятий "силовим придушенням Південного Сходу".

Як і в телефонній бесіді з держсекретарем США Джоном Керрі, він фактично визнав провину РФ, стверджуючи, що в разі виконання вимог Путіна, переданих у посланні Президентові України, не надійшло б команди на обстріли Волновахи, Донецька та Маріуполя.

Та все ж Лавров заявив при цьому про необхідність "неупередженого та об'єктивного розслідування за участю ОБСЄ та зацікавлених сторін" загибелі мирних жителів України під артилерійськими обстрілами.

Зараз ви читаєте новину «Лавров фактично визнав провину РФ у обстрілі Волновахи і Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути