неділя, 19 жовтня 2014 17:05

Ланцюги під Радою, яйця для Шуфрича та "Ярмарок підкупу" — найцікавіші акції протесту тижня, що минає
5

 Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 13 по19 жовтня.

 13 жовтня, Київ

"Нацгвардійці" пікетували Адміністрацію президента. Хлопці вигукували гасла "Давай дембель" і вимагали ротації.

 

  14 жовтня, Київ

У столиці пройшов Марш слави Героїв за визнання воїнів УПА борцями за незалежність. Кілька тисяч мітингувальників піднялися до стін парламенту. Учасники Маршу вимагали визнати воїнів Української Повстанської Армії борцями за незалежність Української держави. Вони скандували лозунги: "Слава Україні!", "Смерть ворогам!".

Автор: УНН
 

 14 жовтня, Київ

Бійці добровольчих батальйонів "Правий сектор", "Азов" та "Добровольчого корпусу" провели кількатисячний марш центральними вулицями Києва з нагоди чергової річниці створення Української повстанської армії.

 14 жовтня, Харків

Понад тисячу людей пройшли маршем пам'яті Героїв України у Харкові. Колона рушила з площі Конституції до площі Свободи. Люди у руках тримали синьо-жовті та червоно-чорні стяги. У марші взяли участь представники добровольчого батальйону "Азов", "Правого сектору" та проукраїнські активісти. Марш завершився біля постаменту поваленого пам'ятника Леніну.

 14 жовтня, Київ

Група невідомих в масках вчинили провокації під Верховною Радою. Хлопці скористалися мітингом, який зібрався перед парламентом на підтримку УПА. Вони змішалися з мирними мітингарями та почали атакувати міліціонерів димовими шашками та кийками. Крім того, вони закидували та обстрілювали будівлю Ради, пошкодивши при цьому шибки.

 14 жовтня, Львів

Близько трьох сотень молодих людей пройшли Львовом вигукуючи гасла "Воля народам! Воля людині!", "Смерть фашистам! Смерть нацистам!" та "Слава Україні! Героям слава!". Активісти пройшли ходою від пам'ятника Вячеславу Чорноволу до пам'ятника Степану Бандері. Учасники маршу несли червоно-чорні прапори УПА.

Автор: УНН
 

 15 жовтня, Київ

Під Кабміном пройшла акція проти реформ уряду у медичній сфері і заморожування зарплат бюджетникам, організована Федерацією профспілок. Учасники акції виступили проти скорочення робочих місць і заморожування урядом зарплат і пенсій, підвищення цін та тарифів, позбавлення працівників і їхніх дітей санаторно-курортного лікування та оздоровлення та економії бюджетних коштів винятково за рахунок працюючого населення.

Автор: УНН
 

15 жовтня, Маріуполь

Відбувся мітинг-реквієм пам'яті загиблих внаслідок обстрілу селища Сартана, що поблизу Маріуполя. 14 жовтня похоронна процесія потрапила під артилерійський обстріл. 7 людей загинуло і 18 ‒ отримали поранення різного ступеня. За даними ОБСЄ, обстріл здійснили з установки "Град".

  16 жовтня, Київ

На Майдані Незалежності провели "Ярмарок підкупу". Під час заходу активісти розповіли про основні методи підкупу виборців, які застосовуються на нинішніх позачергових парламентських виборах. На"Ярмарку підкупу" увазі громадян було запропоновано всі відомі основні види та підвиди фінансового впливу на виборця, починаючи від класичних продуктових наборів і "безкоштовних" медичних послуг і закінчуючи "меценатством" за умови голосування за правильного кандидата і підкупами через благодійні фонди.

Автор: УНН
 

 17 жовтня, Київ

 У Миколаєві нардепа Нестора Шуфрича закидали яйцями під час мітингу прихильників "Опозиційного блоку". Навпроти мітингу вишикувалися активісти "Правого сектора" і "Народного ополчення Миколаївщини". Вони кричали "Геть з Миколаєва", "На#уй Малоросію" і кидали яйця в Нестора Шуфрича, якого охоронці закривали парасолями.

 
Зараз ви читаєте новину «Ланцюги під Радою, яйця для Шуфрича та "Ярмарок підкупу" — найцікавіші акції протесту тижня, що минає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути