вівторок, 27 грудня 2011 11:47

Кужель: Нинішня влада не страшна, а смішна

Кужель: Нинішня влада не страшна, а смішна

Державна реєстраційна служба відмовила екс-заступнику голови партії "Сильна Україна", екс-голові Держкомпідприємництва Олександрі Кужель в легалізації Всеукраїнської громадської організації "Громадянський опір".

Про це повідомила сама Кужель на власній сторінці у Facebook.

Причина, вказана в офіційній відмові - основна мета діяльності організації нібито не узгоджується зі ст.3 закону "Про об'єднання громадян", якою встановлено, що громадська організація - це об'єднання громадян для задоволення та захисту своїх законних інтересів.

"У зв'язку з цим приходять на згадку слова Бориса Акуніна: "Чогось зовсім у них, бідних, чума з креативом". Тим більше, що служба згідно закону, який вона так свято шанує, не має на відмову жодних прав", - зазначила Кужель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цими діями влада каже суспільству: "Ви — ніхто" — Кужель про донецьких чорнобильців

"Незграбні спроби влади вибудувати сміховинні перепони на шляху громадянського суспільства, яке набирає силу - ще один доказ того, що взаємини власників золотих унітазів, які захопили владу в країні, з українським народом ніколи не будуть ні чесними, ні вільними, ні демократичними", - вважає політик.

За її словами, у всьому світі громадянське суспільство є символом держави особливого типу, недосяжного при нинішній владі - держави, в якій юридично забезпечені і політично захищені основні права і свободи особистості.

"В Україні право на існування, очевидно, мають лише громадські організації на зразок "Кедру" (адреса прописки - "Межигір'я"), які отримують майже дев'ять тисяч гектарів заповідної землі у Великій Алушті. У "Кедра" та їм подібним основна мета діяльності збігається із тією, яку зазначає Держслужба реєстрації - вони створені дійсно для задоволення своїх інтересів", - підкреслила Кужель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кужель буде судитися за кримські землі, що віддали підприємству, зареєстрованому в Міжгір'ї

Вона висловила впевненість, що документи "Громадянського опору" повністю відповідають вимогам українського законодавства, і організація легалізована з моменту подання письмового повідомлення - з 18 листопада 2011 року.

"І ще: стан громадянського суспільства зумовлює долі політичних режимів, і ніякі тупі заборони не змінять долю режиму нинішнього. Нинішня влада не страшна, а смішна - і тому безсила над тими, хто це розуміє", - резюмувала Кужель.

Зараз ви читаєте новину «Кужель: Нинішня влада не страшна, а смішна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути