пʼятниця, 18 листопада 2011 11:11

Кужель закликала чиновників урізати собі всі додаткові виплати

Кужель закликала чиновників урізати собі всі додаткові виплати

Чорнобильці закликають депутатів урізати собі всі додаткові виплати і пільги, щоб грошей  вистачало і на народ.

Про це в ефірі 5 каналу розповіла Олександра Кужель.

"Інформація про те, що відбувається - недостовірна. Це не байдужі люди, які намагаються звернути увагу всієї громадськості. З чорнобильцями дається спеціальна недостовірна інформація", - наголосила вона.

Кужель також розповіла, що чорнобильці не потребують зараз виплати того, що відсудили. Вона додала, що раніше, навіть під час кризи, інваліди 2-3 групи отримували по 3200 2800 гривень. Але в останній місяць їм зупинили ці нарахування і зараз вони отримали по 800 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівські чорнобильці готові безстроково голодувати

"Це інвалід, якому на ліки не вистачає цих грошей. Це люди, які не як Плющ приїхав до Чорнобиля і поїхав і отримує пенсію, а це люди, які пробули там місяцями і мають променеву хворобу", - обурена Кужель.

Вона також розповіла, що чорнобильці ухвалили меморандум, в якому закликали всіх представників влади відмовитися від додаткових пільг і виплат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці увірвались до Пенсійного фонду у Харкові

"Перший пункт - чорнобильці вимагають, щоб до кінця року депутати ВР прийняли закон, в якому позбавляють права президента, всіх міністрів і всіх депутатів отримувати гроші - премії, матеріальні допомоги крім посадового окладу", - процитувала меморандум політик.

Друга вимога - щоб на 2012 рік уряд подав бюджет, в якому радикально урізав усі кошти на утримання органів влади. "Коли в Чернівцях їхав Янукович і 50 машин кортежу - ми так ніколи ні на що не заробимо. Скромніші, простіше, ви ж говорите - криза. Можна і переночувати в кабінеті, щоб не їздити туди-сюди і не витрачати на бензин і зарплати" , - порадила чиновникам Кужель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідера донецьких чорнобильців із Пенсійного фонду винесли на ношах

І останнє, чого вимагають чорнобильці, - заборонити законом про державний бюджет вносити зміни до законів про соціальний захист. Зокрема, Кужель розповіла, що часто депутати проводять якийсь закон щодо соціального захисту, а потім, при ухваленні бюджету, дії таких статей зупиняють.

Зараз ви читаєте новину «Кужель закликала чиновників урізати собі всі додаткові виплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути