середа, 20 червня 2012 22:14

Кравчук вважає чинну Конституцію відсталою від життя

Кравчук вважає чинну Конституцію відсталою від життя
Леонід Кравчук ще не знає, що саме змінять в Конституції. Фото: press.org.ua

Чинна Конституція має багато проблем і за 20 років вже відстала від життя.

Про це заявив екс-президент, голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук.

"Зараз говорити про те, що буде змінено я не берусь, бо це буде питання Конституційної асамблеї, питання президента України і питання Верховної Ради", - наголосив він.

Колишній президент розповів, що у Конституційній асамблеї буде створено комісії і вже після цього розпочнеться всебічна ретельна робота щодо напрацювання пропозиції відносно змін до Основного закону.

"Найперше, це аналіз того, як виконується Конституція і які проблеми тут існують. Після цього, коли ми наберемо фактичний матеріал з глибоким всебічним аналізом, ми почнемо вносити відповідні зміни і пропозиції до тексту", - пояснив він.

Кравчук нагадав, що за статусом Конституційна асамблея є допоміжним дорадчим органом і вона напрацьовує лише відповідні тексти, а вже вносить їх як суб'єкт ініціативи до парламенту  президент України, а приймає Верховна Рада.

"Таким чином ми можемо сказати сьогодні, що є в Конституції серйозні проблеми. Суспільство випередило вже Конституцію. За 20 років вона відстала від життя і ми повинні її модернізувати. У цьому є потреба українського  суспільства. Про це нам постійно нагадують міжнародні організації, зокрема Венеціанська комісія", - підкреслив екс-президент.

"Ви також знаєте, що той спосіб, в який сьогодні Конституція повернена суспільству для реалізації через Конституційний суд, не є до кінця легітимним способом. І все це треба виправити заради модернізації українського суспільства", - підсумував Кравчук.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук вважає чинну Конституцію відсталою від життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути