пʼятниця, 14 грудня 2012 12:24

КПУ вимагатиме референдум щодо вступу України у Митний союз

КПУ вимагатиме референдум щодо вступу України у Митний союз
Петро Симоненко хоче референдуму. Фото: kievskaya.com.ua

Комуністична партія України вимагає проведення всеукраїнського референдуму про приєднання України до Митного союзу.

"Ми наполягаємо, щоб і глава держави, і уряд, також як і Верховна Рада України, сьогодні приступили негайно до розгляду питання про приєднання України до митного союзу", - заявив лідер фракції КПУ Петро Симоненко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров запросив опозицію на переговори

Як вважає лідер комуністів, на референдумі також потрібно вирішити питання про приєднання України до Європейського союзу. "Ми повинні внести на референдум, що Україні вигідніше - Митний союз чи Європейський союз. Це рішення має прийняти народ на референдумі", - підкреслив Симоненко, додавши при цьому, що КПУ буде агітувати за приєднання до Митного союзу.

За його словами, КПУ готова приступити до збору підписів для проведення цього референдуму.

Говорячи про часові рамки для збору підписів, Симоненко зазначив, що в суботу буде проведений партійний пленум, на якому будуть обговорюватися підсумки проведених виборів, а також дане питання про референдум.

За його словами, швидше за все, організаційні питання, що стосуються проведення Всеукраїнського референдуму про приєднання України до митного союзу, будуть вирішені в зимовий період, а у весняно-літній період вже можна буде збирати підписи на його підтримку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Азарова заявили, що навіть Канада прагне дружити з Митним союзом

Симоненко також зазначив, що Україна виграє від вступу до Митного союзу. "Прямий виграш від вступу до Митного союзу для України становить $ 6,5-9 млрд на рік - це рішення всіх проблем соціального забезпечення", - зазначив він.

Лідер КПУ також звернув увагу на те, що вступ України до Митного союзу - "це, фактично, потенційний вхідний квиток в систему держав Брікса та ШОС".

Зараз ви читаєте новину «КПУ вимагатиме референдум щодо вступу України у Митний союз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

108

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути