вівторок, 05 лютого 2013 00:18

Конфлікт між Хорошковським і Азаровим був не в інтересах влади - експерт про продаж "Інтера"

Конфлікт між Хорошковським і Азаровим був не в інтересах влади - експерт про продаж "Інтера"
Володимир Фесенко Фото: obozrevatel.com

Валерій Хорошковський візьме політичну паузу. Так вважає голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко. Про це він сказав на прес-конференції, коментуючи продаж Хорошковським телеканалу "Інтер" Дмитру Фірташу.

"Що він досягнув? Це продаж компанії не стільки ворогам і конкурентам, скільки в принципі партнеру, який мав певні юридичні переваги у купівлі "Інтера". Я маю на увазі опціон. Інша річ, що питань тут дуже багато. Наприклад, багатьох дивує сума. 2,5 мільярди – завищена сума. Плюс багато хто звертає увагу, що, скоріш за все, у Фірташа таких грошей зараз нема. Тому скільки на руки отримає Хорошковський реально - питання відкрите. Навіть якщо половину, я думаю, що для бізнесу це не погано. Змусили (продати телеканал — ред.) не тому, що він був якимось небезпечним для влади, чи хотів стати опозиціонером. Він дійсно шукав нового політичного позиціонування. Хотів трішки очистити свій імідж і, можливо, повторити свій шлях до нової політичної ролі. Я цього не виключаю. Без телеканалу "Інтер" брати участь у президентській перегонах для нього буде не те що неможливо (Тігіпко і без телеканалу брав участь у виборах), але все ж це гірша позиція. Скоріш за все, він візьме політичну паузу. Просто буде відходити від нинішніх подій і проблем, а далі буде діяти по ситуації. Може і візьме участь у виборах, я цього не виключаю. А може використати ці гроші і для повернення у бізнес, як у нього вже було раніше", - вважає політолог.

За його словами, зіграти ту саму роль, що і Тігіпко, для Хорошковського буде важче.

"По-перше, є іміджеві проблеми. Багато хто ще не забув 2010 рік, його роботу в СБУ. Імідж і у нас, і за кордоном трішки зіпсований. Він міг би його виправити – дійсно через нову роль "Інтера", чи більшою співпрацею з громадськістю. Зараз цього вже не вдасться", - зауважив експерт.

Фесенко вважає, що у продажі телеканалу "Інтера" була зацікавлена влада.

"Причина у цій події полягає у тому, що конфлікт між Хорошковським і Азаровим, телевізійна війна "Інтера" проти уряду Азарова була не в інтересах влади. Це непокоїло. І тому йому зробили пропозицію з одного боку, від якої він не міг відмовитися, з іншого боку - у прийнятних формах по грошах. Знову ж таки ми не знаємо, чи все він отримає і в яких формах. Я не виключаю, що за спиною Фірташа можуть бути люди, компаньйони по цій покупці. Можливо, це представники сім'ї, можливо хтось ще вже з партнерів Фірташа. Але не думаю, що це тільки Фірташ і тільки його гроші. Знову ж таки, можливо ця сума лише віртуальна, а реальна сума значно менша. Але для самого Хорошковського це в принципі була можливість, скажімо так, вийти з цього конфлікту. Для влади також головна причина – припинити інформаційну війну між "Інтером" і урядом. А на перспективу було дуже важливим зберегти "Інтер" як інформаційну зброю на президентських виборах. Ось дві головні причини, щоб "Інтер" був під контролем. Я думаю, що це було колективне рішення влади, рішення в інтересах влади, а наскільки виграв Хорошковський – побачимо",- додав він.

Зараз ви читаєте новину «Конфлікт між Хорошковським і Азаровим був не в інтересах влади - експерт про продаж "Інтера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути