понеділок, 19 вересня 2011 15:04

Колесніков відкрив вертолітний майданчик у Каневі з "рідним" колючим дротом
8

Фото з будівництва
Фото з будівництва
Фото з будівництва
Фото з будівництва
Фото з будівництва

19 вересня у селі Пекарі поблизу Канева Черкаської області відкрили вертолітний майданчик. У відкритті взяв участь віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури Борис Колесніков та голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб.

Будівництво терміналу закінчили ще влітку. Збудували 10 посадочних майданчиків для вертольотів, які мають нічну підсвітку.

"Із вітчизняних матеріалів — тільки колючий дріт, решта імпортне. Оце бачте, — охоронці показують на схил, де на піску лежить гумова сітка, — гідроізоляцію роблять. Там далі будують пожежний резервуар для води. Скважину вже пробили. На другому кінці поля зведуть два готелі для гостей".

Термінал обслуговуватиме 50 пасажирів на годину.

Про необхідність вертолітного майданчика поблизу музею Тараса Шевченка президент Віктор Янукович заявив торік наприкінці серпня на засіданні Громадської гуманітарної ради.

"Потрібно все відпрацювати, щоб люди не проїжджали повз Канів, — сказав тоді Янукович. — Ми зробимо там перлину світового рівня".

Будівництво вертолітного майданчика розпочали у жовтні. Узимку його записали до Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

Передбачається, що гості чемпіонату, які виявлять бажання відвідати Шевченківські місця, зможуть побувати на цих знаменитих черкаських землях, вклонитися могилі Кобзаря. "При цьому — зі значною економією часу на дорогу", — зауважили в уряді.

Нагадаємо, будівництво вертолітного майданчика з пасажирським терміналом пропускною здатністю 50 пасажирів на годину з під'їзною дорогою почалося ще в минулому році. Вартість цього проекту становить 96 млн. грн. Однак, на завершення будівництва нещодавно було виділено ще 700 тисяч грн.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков відкрив вертолітний майданчик у Каневі з "рідним" колючим дротом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути