четвер, 27 листопада 2014 13:17

Коаліція запропонувала Яценюка на посаду прем'єра, Гройсмана - на спікера

Коаліція запропонувала Яценюка на посаду прем'єра, Гройсмана - на спікера
Фото: УП

Коаліція визначилася з кандидатурами на посаду прем'єр-міністра України та голови Верховної Ради України.

На зборах коаліції в сесійній залі парламенту в четвер учасники парламентської більшості запропонували президенту внести до Верховної Ради кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду прем'єр-міністра України.

Крім того, збори коаліції затвердило кандидатуру Володимира Гройсмана для винесення голосування на посаду голови Верховної Ради України VIII скликання.

Також прийнято рішення, що парламентська коаліція у вівторок, 2 грудня, проголосує за новий склад Кабінету міністрів.

"Підтримати голосуванням склад Кабміну разом з голосуванням за програму діяльності уряду на сесійному засіданні Верховної Ради 2 грудня", - сказав головуючий у Верховній Раді Володимир Гройсман.

Згідно з Конституцією, Кабінет міністрів складає повноваження перед новообраною Верховною Радою. Кабмін, який склав повноваження перед новообраним парламентом, продовжує здійснювати свої повноваження до початку роботи новосформованого уряду.

Прем'єр-міністр України призначається Верховною Радою за поданням президента України. Кандидатуру для призначення на посаду прем'єр-міністра вносить президент за пропозицією коаліції фракцій у парламенті.

Міністр оборони і міністр закордонних справ призначаються Верховною Радою за поданням президента, інші члени Кабінету міністрів призначаються парламентом за поданням прем'єр-міністра.

Зараз ви читаєте новину «Коаліція запропонувала Яценюка на посаду прем'єра, Гройсмана - на спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути