пʼятниця, 22 червня 2012 09:00

Кличко не виключає, що посаду мера можуть взагалі скасувати

Кличко не виключає, що посаду мера можуть взагалі скасувати
Віталій Кличко застеріг владу від долі Каддафі. Фото: news.liga.net

Якщо у представника влади на посаду мера Києва не буде достатньої підтримки, то цю посаду можуть зовсім скасувати.

Про це в ефірі телеканалу ТВі сказав лідер партії "Удар" Віталій Кличко.

"У нас немає зовсім законів. І проблема самоврядування Києва - це лакмусовий папірець, - наголосив він. - Черновецький не виконував свої обов'язків 2 роки, мера не було зовсім. Влада каже: "Ви вибрали мера і з цим мером повинні жити, цієї проблеми не існує". Вони розділили повноваження, порушуючи закон про столицю. І все влаштовує. Попов виконує всі функції, мер відпочиває виконуючи так звану репрезентативну функцію. Законів немає".

Кличко наголосив, що на сьогоднішній день досі не відома дата виборів мера столиці. На його думку, вибори не відбудуться доти, доки у представника влади не буде достатньої підтримки.

"На сьогоднішній день представник влади не має достатнього рейтингу. Вибори  повинні були бути у минулому році, але не відбулися. Коли вони відбудуться - невідомо. У мене таке враження, що можуть вони бути у наступному 2013 році", - зауважив політик.

Він додав: "Немає самоврядування у місті, бо кияни не впливають на процеси, які відбувається у Києві. А якщо рейтинг у представника влади не буде сильним, то можуть зовсім посаду мера скасувати".

Подібні дії влади, на думку Кличка, можуть спровокувати спротив населення.

"Влада грає з вогнем. На сьогоднішній день дуже велика кількість людей не тільки в Києві, а в Україні, мають протестний настрій. Більше того, велика частина цих людей готова на мітинги із собою взяти вила. Такий настрій також є. Це небезпечна гра сьогоднішньої влади. І приклад Каддадфі може бути прикладом тих можновладців, які сьогодні цим керують", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Кличко не виключає, що посаду мера можуть взагалі скасувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути