понеділок, 22 серпня 2011 17:31

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Кірєєв зачитує матеріали справи Тимошенко, вона вважає їх сфальсифікованими

Кірєєв зачитує матеріали справи Тимошенко, вона вважає їх сфальсифікованими

Печерський районний суд Києва вже близько 3-х годин оголошує документи, що знаходяться в матеріалах "газової справи" стосовно екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Періодично зачитування документів переривається підсудної та її захистом, які заявляють про те, що ті документи, які оголошує суддя, не збігаються з матеріалами, наявними в інших учасників процесу.

"Це говорить про те, пане суддя, що матеріали кримінальної справи правлять після того, як вони потрапили до суд", - заявила Тимошенко, звертаючись до Родіона Кірєєва. За її словами, таким чином Генеральна прокуратура Україна намагається сфальсифікувати матеріали справи.

Кірєєв відповів, що всі заяви і клопотання з цього приводу Тимошенко та захист зможуть подати після завершення оприлюднення матеріалів справи.

Крім того, суддя кілька разів знову робив зауваження екс-прем'єру та її захисту про неприпустимість висловлень, які є неповажними щодо суду.

"Шановні захисники, підсудна. Я розумію, що є тактика захисту... Ви зараз для преси цей спектакль намагаєтеся розіграти?", - сказав Кірєєв, звертаючись до Тимошенко та її адвокатів. Крім того, він неодноразово робив зауваження на адресу екс-прем'єра з приводу того, що звертатися з суду необхідно стоячи.

Ця перепалка викликала шум серед спостерігачів, присутніх у залі судових засідань, на що Кірєєв висловив попередження про можливе видалення із зали порушників порядку. Крім того, суддя попередив захисників Тимошенко про те, що якщо вони допускатимуть неповажні висловлювання на адресу суду, то він поставить питання про відсторонення їх від судового процесу.

Зараз ви читаєте новину «Кірєєв зачитує матеріали справи Тимошенко, вона вважає їх сфальсифікованими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути