вівторок, 23 серпня 2011 09:24

Тимошенко дві з половиною години сперечалася із суддею

Автор: фото з сайта www.facebook.com
  22 серпня. У столичному Печерському райсуді продовжують слухати справу екс-прем’єра Юлії Тимошенко. На засідання вона прийшла у світлому піджаку та спідниці, волосся зібрала у пучок
22 серпня. У столичному Печерському райсуді продовжують слухати справу екс-прем’єра Юлії Тимошенко. На засідання вона прийшла у світлому піджаку та спідниці, волосся зібрала у пучок

— У мене зберігаються симптоми невідомої мені хвороби, а ви вже майже тиждень не допускаєте мого лікаря! — голосно каже в понеділок екс-прем'єр 50-річна Юлія Тимошенко до судді столичного Печерського райсуду Родіона Кірєєва.

Тимошенко в четвер просила суд дозволити особистому лікарю оглянути її. У неї на тілі нібито з'явилися синці від полопаних судин. "Бютівець" Андрій Павловський припустив, що це алергія на зоокумарин — протищурячу отруту, якою змащені стіни слідчого ізолятора.

У понеділок Тимошенко мала втомлений вигляд. Була вбрана в світлий піджак та спідницю, волосся зібране в пучок на потилиці. Плям чи синців на обличчі й руках непомітно.

— Суд має дані, що стан вашого здоров'я задовільний і що ви можете брати участь у засіданні, — звертається до арештованої 31-річний Родіон Кірєєв.

— Звідки у вас такі дані? — питає екс-прем'єр. — Мене не обстежували лікарі СІЗО.

— Ви ж самі склали акт про відмову від обстеження, — Кірєєв дивиться на неї поверх окулярів та сіпає лівою бровою.

— Я не допущу до себе лікарів, яких Янукович поставив у СІЗО. Наполягаю, щоб ви негайно розглянули клопотання про допуск мого особистого лікаря. Він може приїхати прямо до суду та взяти аналіз крові, якщо ви оголосите перерву.

— Підсудна! — зривається на крик суддя. — Не перетворюйте засідання на шоу.

Суперечка між ними триває 2,5 год. Суддя вимагає, щоб Тимошенко почала давати свідчення. Вона просить дати їй на підготовку чотири робочі дні.

Опівдні Кірєєв вирішує змінити порядок засідання: перейти до дослідження доказів і відкласти свідчення Тимошенко на невизначений час. Її захисник Микола Титаренко вимагає, щоб він зачитав усі письмові докази, які містить справа. Суддя відмовляється. Тоді Титаренко підводиться та відмовляється сідати, доки Кірєєв не розгляне його заяви.

— Захисник Титаренко не виконує розпорядження головуючого та затягує розгляд. Суд ставить питання про його усунення, — каже суддя й виходить до нарадчої кімнати.

— Не імітуйте суд, скоротіть судовий процес, видаліть захисників і оголосіть вирок, який у вас уже написаний, — говорить услід йому Тимошенко.

За процесом спостерігає співголова об'єднання українців у Росії 70-річний Валерій Семененко. Він приїхав до Києва на Всесвітній форум українців.

— Тимошенко не змінилася за рік, — розповідає. — Думав, буде зломлена, а вона, навпаки, дуже бадьора. Говорить краще за своїх адвокатів. Їй треба влаштувати їм майстер-клас з ораторського мистецтва.

За 40 хв. Кірєєв відстороняє Титаренка.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко дві з половиною години сперечалася із суддею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

151

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути