субота, 24 листопада 2012 15:35

Кілька конкуруючих між собою політсил не зможуть перемогти владу - Доній

Кілька конкуруючих між собою політсил не зможуть перемогти владу - Доній
Олесь Доній. Фото: gazeta.ua

Найбільш ідейні люди ті, кому за 51 рік.

Таку думку в інтерв'ю "Газеті по-українськи" висловив народний депутат Олесь Доній.

"Ми проводили соціологію на окрузі (№88 на Івано-Франківщині. - ред). Виявилося: що молодші, то більше бажання брати гроші за голосування. Це — явна суспільна криза", - зауважив він.

За його словами, суспільство можна лікувати. Однак, це довготривалий процес.

"Я в політиці 25 років і весь цей час займався просвітницькою діяльністю. Показував на власному прикладі. Це дієвий, але дуже довгий процес. З кнопкодавством борюся 10 років. Спочатку ловив кнопкодавів у телеефірах, підводив до камери й просив обіцяти, що голосуватимуть особисто. Багато шанованих політиків брехали. Я сказав, що так не робитиму. І єдиний протягом останніх п'яти років голосував особисто. Потім приєдналися Юрій Стець, Юрій Гримчак і Віктор Матчук. За кілька місяців до виборів Об'єднана опозиція записала в своїй програмі, що вони — за особисте голосування. Це — приклад, як одна біла ворона може спонукати до змін", - сказав нардеп.

Є радикальніші методи, як у Грузії — згори, вважає політик: "Це жорстка люстрація, коли поміняли все вище керівництво. У нас це можливо за умови зміни президента".

Доній вважає, що змінити владу має опозиція.

"Але чого їй не вистачає насамперед? Єднання й очищення. Ця влада — хамська й бандитська. Кілька конкуруючих між собою політичних сил перемогти її не зможуть. У цій Верховній Раді мали б уже зібратися всі депутати від опозиції — у надфракційну структуру. Але замало об'єднати лише три парламентські сили. Потрібно залучати громадські рухи, інтелектуалів. Об'єднуватися треба навколо базових цінностей — української культури, демократії, європейського вибору, ринкової економіки. Це чотири речі, які ненавидить чинна влада. Для того, щоб реалізувати їх, треба скинути Януковича", - додав він.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «Кілька конкуруючих між собою політсил не зможуть перемогти владу - Доній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути