понеділок, 19 листопада 2012 13:34

Доній закликав опозицію об'єднатися, створивши Загальні збори

Доній закликав опозицію об'єднатися, створивши Загальні збори
Доній запропонував опозиції створити Загальні збори. Фото: 24tv.ua

Народний депутат Олесь Доній закликав опозицію об'єднатися та в майбутньому утворити об'єднання на кшталт Народного руху України.

"Щойно в телепрограмі у Вахтанга Кіпіані на ТВІ я запропонував зробити збори у Верховній Раді чотирьох складових опозиції: 1.фракції Батьківщини, 2.фракції Удару, 3.фракції Свободи, 4. патріотичним депутатам-самовисуванцям. Варто було б провести спільні збори і утворити щось на кшталт позафракційного об'єднання", - написав у себе на сторінці в Фейсбук.

В коментарі Gazeta.ua він повідомив, аби подолати нинішню владу, необхідне єднання опозиційних сил в Верховній Раді. "Ініціатива Загальних зборів, тобто не кількох керівників партій, а Загальних зборів всіх депутатів, які ж нині в опозиції до режиму, а це чотири складових, варто не забувати, що саме чотири складових", - пояснив політик.

"У нас 43 самовисуванця, то хто б погодився увійти в такі збори. В теорії, навіть, можна зібрати 226 голосів, для того, щоб мати більшість. Про те не в кількості питання, а в якості об'єднання", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин каже, що йому не пропонували посаду спікера у наступній Раді

Доній нагадав, що саме перше опозиційне об'єднання у Верховній Раді 1990-1994 років "спрямовували Верховну Раду в необхідне русло незалежності та спонукали до прийняття необхідних рішень". За його словами, в ньому будуть об'єднані не лише парламентські політичні партії, а й позапарламентські, громадські рухи та об'єднання та інтелектуали. "Наступний крок — створення чогось на кшталт Народного руху України. Я абсолютно переконаний, що саме такі єднання — це шлях для перемоги над режимом", - зауважив політик.

"Отже пропозиція озвучена, тепер подивимося як на неї реагуватимуть партійні керівники", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада не буде розглядати проект Держбюджету-2013 на цьому тижні - Литвин

Нагадаємо, Народна Рада — парламентська опозиція у Верховній Раді України в 1990-1994 рр. Сформувалась із членів Демократичного блоку в українському парламенті у кінці травня 1990 р. До складу Народної Ради увійшло 125 депутатів.

Головою НР обрано І.Юхновського, заступниками - Л.Лук'яненка, Д.Павличка, О.Ємця, В.Філенка, секретарем – Л.Танюка. У прийняті політичних рішень протистояла консервативно-комуністичній парламентській більшості т. з. "групі 239" (група "За суверенну Радянську Україну").

Зараз ви читаєте новину «Доній закликав опозицію об'єднатися, створивши Загальні збори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути