вівторок, 08 травня 2012 08:39

Карпачова вважає, що прокуратура підмінила її звернення до ГПУ

Карпачова вважає, що прокуратура підмінила її звернення до ГПУ
Ніна Карпачова. Фото: ua.korrespondent.net

Екс-омбудсмен Ніна Карпачова вважає, що прокуратура підмінила її звернення до Генпрокурора щодо інциденту з побиттям екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це вона заявила в ефірі 5 каналу, повідомляє "Українська правда".

Коментуючи заяву співробітника свого секретаріату Валерія Селіна про те, що вона його просила "посилити" синці Тимошенко, Карпачова зазначила: "Я можу сказати єдине, якби зараз хтось про них сказав, що вони продали батьківщину, щоб вони б коментували?".

"Я хочу сказати, що згідно 20 ст. Закону "Про омбудсмена України" омбудсмен і співробітники не зобов'язані давати пояснення і коментарі з тих справ, які перебувають в їх провадженні", - додала вона.

"Це забула прочитати і прокуратура наша, яка фактично здійснює сьогодні тиск і підмінила моє звернення до Генерального прокурора, з яким я дійсно звернулася 27 квітня (з перевірки факту побиття Юлії Тимошенко під час перевезення з колонії до лікарні)", - заявила екс-омбудсмен.

"Замість того, щоб проводити перевірку в Качанівській колонії, перевірка почалася методом тиску і шантажу в секретаріаті омбудсмена України", - уточнила Карпачова.

Як повідомлялося, 27 квітня були опубліковані фотографії гематом на тілі Тимошенко, зроблені 25 квітня. За твердженням екс-прем'єра, ці тілесні ушкодження були нанесені їй співробітниками колонії, примусово доставляли її до лікарні 20 квітня. Уповноважена з прав людини Ніна Карпачова підтвердила наявність тілесних ушкоджень у Тимошенко. Прокуратура зараз проводить перевірку за фактом звернення Карпачової.

Зараз ви читаєте новину «Карпачова вважає, що прокуратура підмінила її звернення до ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути