понеділок, 07 травня 2012 17:41

Карпачова сама просила посилити синці Тимошенко - співробітник секретаріату омбудсмена

Карпачова сама просила посилити синці Тимошенко - співробітник секретаріату омбудсмена
Ніна Карпачова хзотіла, щоб інформація про синці звучала більш гласно. Фото: ukr.obozrevatel.com

Співробітник секретаріату омбудсмена Валерій Селін заявляє про надання свідчень слідчим органів прокуратури м.Києва в ході перевірки за заявою екс-омбудсмена Ніни Карпачової щодо побиття екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Я давав, це були мої пояснення. Йшлося про документ, який ми складали по фото Ю.Тимошенко і про найменування цього документа. Те, як сьогодні цитують мої свідчення в пресі, те все там правильно, нічого не прибрано і нічого не дописано" , - повідомив Селін. Він не зміг відповісти, які правки було внесено у висновок про побиття Тимошенко, оскільки остаточний варіант він не читав, а при візуванні документа не бачив його першої сторінки.

На запитання, хто просив посилити висновки по тілесні ушкодження Тимошенко, Селін повідомив, що таке прохання надійшло від Карпачової, причому ще до того, як він побачив фотографію ув'язненої.

"Про це мене просила Карпачова, але на той момент я ще не бачив фото. Вона просила посилити звіт, складений її помічником, який їздив в колонію, в частині опису синців", - підкреслив співробітник секретаріату омбудсмена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Карпачова підтасувала факти, влаштувавши спектакль в "кращих традиціях Тимошенко" - "регіонал"

Селін також заявив, що Карпачова поцікавилася, "що можна зробити для того, щоб інформація про синці звучала більш гласно". "Але я сказав, що ніяк ... Тільки взяти і вдарити ... Тільки так, інакше посилити їх ніяк не можна!", - заявив експерт.

Він також заявив, що в кімнаті з Карпачовою, коли та цікавилася, яким чином зробити інформацію про синці більш гласною, знаходився ще один чоловік, який, за словами Селіна, був схожий на захисника Тимошенко, народного депутата Сергія Власенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як тільки Карпачова почала захищати віп-підсудних, "отримала по руках" - політолог

Селін також заявив, що співробітників секретаріату омбудсмена, які підписали висновок, дезінформували про мету документа: за словами співробітника секретаріату омбудсмена, їм повідомили, що цей документ потрібен був нібито виключно для внутрішнього користування. Експерт також зазначив, що якщо б знав, що зміст документа стане надбанням ЗМІ та світової громадськості, вони б його не складали, оскільки усвідомлювали, що не мають на це відповідних повноважень.

Зараз ви читаєте новину «Карпачова сама просила посилити синці Тимошенко - співробітник секретаріату омбудсмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути