вівторок, 06 серпня 2013 12:00

Карпачова попросила Януковича "як мудреця" звільнити Тимошенко

Карпачова попросила Януковича "як мудреця" звільнити Тимошенко
Ніна Карпачова. Фото: ipress.ua

Перший Омбудсмен України Ніна Карпачова попросила у президента Віктора Януковича виконати рішення Європейського суду з прав людини і вжити всіх заходів для відновлення права Юлії Тимошенко на свободу.

Про це йдеться в офіційному зверненні Карпачової, розміщеному на офіційному сайті першого Уповноваженого з прав людини, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

"Змушена звернутися до Вас з проханням про Ваше особисте втручання у справу, яка для України стала показовим прикладом реального стану дотримання прав і свобод людини", - йдеться у заяві.

На думку Корпачової, у справі Тимошенко об'єдналися "всі можливі порушення, властиві українському правосуддю і правоохоронній системі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко провела за ґратами два роки

"Втрата судами незалежності та неупередженості найбільш брутально проявилася у вибірковому кримінальному правосудді проти лідера опозиції Юлії Тимошенко та членів її уряду", - зазначила Карпачова

На думку Омбудсмана, напередодні Вільнюського саміту, на якому Україна має шанс підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, "українська влада здатна вирішити цю проблему і довести міжнародним партнерам, що повністю виконує взяті на себе зобов'язання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко поскаржився на млявість українців у захисті Тимошенко

"Переконана, що для вирішення цього найважливішого для нашої країни питання Ви, як Глава Української держави, повинні мати всі необхідні повноваження. Тому звертаюся до Вас, шановний Вікторе Федоровичу, як до Гаранта дотримання прав і свобод людини в Україні, і, нарешті, як до мудреця, з проханням: на підставі Конституції України, Кримінально-процесуального кодексу України, а також Конвенції про захист основних прав і свобод людини і Міжнародного пакту ООН про громадянські і політичні права, проявити добру політичну волю і прийняти всі можливі заходи, включаючи помилування, для невідкладного виконання рішення Європейського суду з прав людини та відновлення порушених прав Юлії Тимошенко, звільнення її від відбування покарання і надання можливості отримати необхідне лікування за кордоном", - зазначила перший Омбудсмен України у своєму зверненні.

Зараз ви читаєте новину «Карпачова попросила Януковича "як мудреця" звільнити Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути