пʼятниця, 11 травня 2012 10:25

Ізоляція України суттєво позначиться на економіці - експерт

Ізоляція України суттєво позначиться на економіці  - експерт
Олександр Сугоняко: головна проблема - це моральна криза. Фото: finance.liga.net

Міжнародна ізоляція України суттєво вплине на економічний та фінансовий стан держави.

Про це в ефірі телеканалу ТВі розповів голова Асоціації українських банків Олександр Сугоняко.

"Заяви, які ідуть від поважних європейських держав, звичайно, впливають на політичну сферу. І якщо не буде належної реакції, то ясно, що рано чи пізно це призведе до політичної дестабілізації. Політична дестабілізація завжди відбивається на економіці та фінансах", - наголосив він.

"Навіть такі незначні зміни в політиці Європи, як обрання нового президента Франції, привели до суттєвої дестабілізації фінансових ринків. - додав Сугоняко. - Заяви про блокування взагалі України політичної, заяви про те, що цілий ряд президентів, які мали приїхати на саміт у Ялту — не приїхали — це дуже серйозний політичний удар по владі і додаток до того, що робиться у нас з економікою. Все це разом створює абсолютно негативні прогнози на нашу найближчу перспективу".

Водночас, він переконаний, що проблема України наразі, це не так економічна, як моральна криза: "Головна проблема — це моральна криза. І вона проглядається всюди. І без розв'язання цієї проблеми ми не зрушимо з місця".

Сугоняко також прокоментував соціальні ініціативи президента Віктора Януковича щодо іпотеки на житло. Так він наголосив, що це суто політичний проект.

"Я бачу це як суто політичну акцію. 3% які обіцяють... при тому, що реальна вартість сьогодні іпотеки 18% і більше з урахуванням усіх ризиків. Тож банки не ідуть на це. Погодився лише державний банк, який нахиляють це робити", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Ізоляція України суттєво позначиться на економіці - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути