субота, 28 квітня 2012 15:18

Україна виходить з кризи, але зберігає ризик повернутися в неї - експерт

Україна виходить з кризи, але зберігає ризик повернутися в неї - експерт
Ярослав жаліло: ми просто відновлюємо докризову модель економіки. Фото: focus.ua

Підняття питання про модернізацію української промисловості на останньому засіданні Кабінету міністрів пов'язано з двома аспектами.

Таку думку висловив заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло в ефірі Українського радіо.

"Річ перша - більш глобальна і пов'язана з тим, що ми потроху виходимо з кризи, але цей вихід відбувається на докризових засадах. Тобто ми просто відновлюємо докризову модель економіки з усіма ризиками, якій їй були притаманні. Світ же після кризи змінюється, формуються нові конкурентні виклики. На них потрібно відповідати, тому модернізація нашої економіки конче необхідна", - сказав він.

"Другий момент більш оперативний. Президент виступив з низкою соціальних ініціатив, щодо яких відбулося збільшення видаткової і дохідної частин державного бюджету, а фінансування їх потребує економічного зростання. Тому поточне питання модернізації промисловості - активізація", - додав Жаліло.

Експерт наголосив, що українська економіка залишається високо експортоорієнтованою.

"У структурі цього експорту значну частку займають товари, які не мають високої доданої вартості, вони сировині та напівсировинні: це сільгоспсировина, це різного роду хімічна сировина, це метал і вироби з нього не досить високого рівня переробки та продукція машинобудування, яка експортується на пострадянський простір, тобто не є конкурентоспроможною на світовому ринку", - підсумував Жаліло.

Зараз ви читаєте новину «Україна виходить з кризи, але зберігає ризик повернутися в неї - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути