середа, 01 травня 2024 13:23

АДПУ та УАМ організували спільний вебінар про регламент ЄС щодо знеліснення під час експорту продукції (EUDR)
Подія

 

У заході взяли участь близько 50 учасників. Здебільшого це представники деревообробної та меблевої галузей; ДАЛРУ; іноземні партнери (Польща, Німеччина, Австрія) і співробітники Forest Stewardship Council (FSC).

 

Учасники мали можливість обговорити, що таке регламент EUDR, а також що очікує експортерів деревини наприкінці 2024 року.

 

Присутні ознайомились із новим регламентом, його вимогами та впливом на здійснення експорту товарів з деревини, або тих, що мають в складі деревину.

"Нині Україна на шляху до адаптації деревообробного сектору України до EUDR. Зараз очевидною є потреба у постійному діалозі та обміні думками, бо це питання потребує врахування інтересів усіх цільових груп. Сподіваюсь, що такі конструктивні зустрічі будуть якомога частіше", – наголошує Павло Васильєв, очільник АДПУ.

Учасники заходу також відзначили, що нині українська економіка потребує гармонізації законодавства і нормативно-правових актів із вимогами Європейського Союзу.

 

"Ми вважаємо, що регламент ще не варто погоджувати, адже він потребує чималої кількості доопрацювань. Потрібно переглянути документ, щоб його зміст враховував інтереси та позиції різних ЦА", – наголошує Генріх Зігмунд, голова Торгової асоціації деревообробної промисловості Австрії.

Нагадаємо, що EUDR забороняє розміщувати або експортувати на ринок ЄС або з нього продукцію, яка не відповідає його вимогам щодо законності та сталого розвитку. Компанії повинні проводити належну перевірку, щоб переконатися, що продукція, яку вони постачають, є законною і не пов'язана із землями, які зазнали знеліснення або деградації після 31 грудня 2020 року. Основна мета EUDR – зменшити вплив ЄС на глобальне знеліснення шляхом сприяння споживанню продукції, виготовленої без спричинення знеліснення.

Зараз ви читаєте новину «АДПУ та УАМ організували спільний вебінар про регламент ЄС щодо знеліснення під час експорту продукції (EUDR)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути