середа, 15 травня 2024 20:13

Сьогодні знову вимикатимуть світло. Завтра будуть погодинні відключення

Сьогодні знову вимикатимуть світло. Завтра будуть погодинні відключення
Завтра в Україні будуть погодинні вимкнення світла. Фото: Facebook.com/npcukrenergo

Сьогодні, з 19:25 до 22:00 запроваджуються контрольовані аварійні відключення для промислових і побутових споживачів в усіх регіонах.

Завтра, з 00:00 і впродовж доби 16 травня по Україні для побутових і промислових споживачів будуть діяти планові обмеження - графіки погодинних відключень. Про це повідомило Укренерго.

"Це допоможе зробити контрольовані відключення більш передбачуваними для споживачів, а роботу енергосистеми більш безпечною", - пояснили.

Причина обмежень - збільшення споживання електроенергії під час похолодання. Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п'яти російських ракетно-дронових атак по українській енергосистемі з 22 березня.

Диспетчерський центр Укренерго вже довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону, сказали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк оновив курс валют на 16 травня

"Отримати інформацію про те, як саме будуть діяти обмеження споживання у вашому регіоні, можна буде у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго (посилання в першому коментарі), а також на їхніх сторінках у соцмережах", - повідомили.

"Обсяг обмежень розподілений рівномірно між всіма регіонами. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується", - сказали в Укренерго.

Вчора Укренерго також попереджало, що з 21:00 до 24:00 вимушене запровадити контрольовані аварійні відключення в усіх регіонах. Споживачів закликали економити електроенергію.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні знову вимикатимуть світло. Завтра будуть погодинні відключення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути