вівторок, 20 вересня 2016 09:57

"Із таким бюджетом не варто виходити у наступний рік" - нардеп

"Із таким бюджетом не варто виходити у наступний рік" - нардеп

Проект бюджету на 2017 рік не вирішує системних проблем країни і має бути змінений.

Про це в кулуарах сказав народний депутат Віктор Пинзеник.

"Системних рішень немає. Я б не хотів, щоб бюджет прийняли у поданій редакції. Країна потребує набагато радикальніших рішень, які б позбавляли від десятилітніх проблем. Із таким бюджетом не варто виходити у наступний рік", - вважає Пинзеник.

Він назвав 3 головні проблеми проекту бюджету на 2017 рік.

"Перша - зростання передбачено на рівні 17-18 відсотків. Мова йде про загальний фонд держбюджету. А економіка збільшується на 3 відсотки. Інфляція - 8 відсотків. Доходи не можуть зрости на 18 відсотків. Ця цифра завищена на кілька десятків мільярдів. Навіть не беру до уваги, що частину доходів врахували на неприйнятих законодавчих нормах. Це близько 25 мільярдів гривень. Друга обставина - дефіцит бюджету значно вищий, ніж декларує уряд. За моїми оцінками 4 відсотки, а не 3. Це без урахування суперечливих видатків, які можуть не пройти до парламенту. Третя проблема - нарощування боргів. Їх передбачають збільшити на суму близько 350 мільярдів гривень", - зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман розповів, як і коли "підправлять" бюджет

Як відомо, 15 вересня уряд затвердив проект закону про держбюджет України на 2017 рік. Того ж дня документ внесли до парламенту. Текст проекту на сайті Верховної Ради з'явився 19 вересня.

Документі передбачає доходи 706,3 млрд грн та видатки - 775,3 млрд грн.

Комітет Верховної Ради з питань бюджету розгляне питання представлення у парламенті проекту держбюджету на засіданні у вівторок, 20 вересня.

Зараз ви читаєте новину «"Із таким бюджетом не варто виходити у наступний рік" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути