четвер, 23 січня 2014 17:33

Ініціативна група 1 грудня закликала Януковича зупинити вбивства і викрадення людей

Ініціативна група 1 грудня закликала Януковича зупинити вбивства і викрадення людей
Фото: 1-12.org.ua

Ініціативна група 1 грудня надіслала звернення до президента Віктора Януковича із закликом припинити кривавий план, зупинити вбивства та викрадення людей. А також не використовувати бандитів для збереження влади.

Про це на прес-конференції заявили почесний президент Києво-Могилянської академії Вячеслав Брюховецький, голова інституту філософії Мирослав Попович, диссидент Євген Сверстюк, та настоятель УГКЦ блаженнійший Любомир Гузар.

Прес-конференцію вони розпочали хвилиною мовчання за вбитими на вулиці Грушевського.

"Закликаємо і вимагаємо: зупиніться і зупиніть сценарій катастрофи для України. Ви поклялися на біблії і Конституції. Ви ламаєте присягу перед богом і народом. Це може стати початком великої темряви. Жодна влада не дається, щоб вбивати і калічити своїх громадян", - зачитав звернення Мирослав Попович.

Ініціативна група першого грудня закликала також владу, опозицію і народ до діалогу.

"Тільки діалог, якого уникає держава може вирішити проблему. Це мають зрозуміти безумці, які тягнуть Україну у пучину війни", - сказав Брюховецький.

Блаженній Любомир Гузар підтримав слова Брюховецького щодо діалогу і закликав до співчуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народну раду опозиції регіонали вважають спробою державного перевороту

"Порозуміння можна осягнути за допомогою діалогу, а не балаканини. Нам важливо чути і розуміти один одного. Пізнати один одного ще раз. Не тільки політики, але й нарід має бути готовим до діалогу. Нашою мрією і бажанням є те щоб люди почули один одного", - сказав він.

Євген Сверстюк нагадав, що рік Шевченка увійде в історію фактом, коли відбулося вбивство кавказького хлопця, який читав його вірші.

"Я би побажав зберегти дух Майдану. Всі тимчасові явища на площах минають, але не минає частка душі й причетності до історії", - наголосив він.

"Нам ясна була з самого початку козирна легітимність кримінальної влади. Як тепер кажуть "чортової партії". Та сіра мильна бульбашка лопнула і на найчистіше місце — Майдан — висипалася в образі кримінальної охорони. Ми бачимо ці злочини і перші жертви — це зовсім невинні жертви", - додав Сверстюк.

Зараз ви читаєте новину «Ініціативна група 1 грудня закликала Януковича зупинити вбивства і викрадення людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути