четвер, 23 січня 2014 16:15

У Криму заявляють, що не виконуватимуть рішення Народної Ради України

У Криму заявляють, що не виконуватимуть рішення Народної Ради України
Фото: ipress.ua

Голова Верховної Ради Криму Володимир Константинов називає "неконституційним органом" засновану опозицією в Києві Народну Раду України і заявляє, що на півострові її рішення ніким виконуватися не будуть.

Як повідомляє прес-центр кримського парламенту, про це йдеться в заяві Спікера, з якою він виступив у четвер від імені президії Верховної Ради Криму.

"Кожен день протистояння, організованого опозицією на центральних площах та вулицях столиці України, приносить нові підтвердження того, що сповзання країни до катастрофи є головною метою всієї "майданної" технології", - наголошується в документі.

"Ось і вчора в одному з незаконно захоплених мітингувальниками приміщень у Будинку профспілок Києва відбулися установчі збори так званої "Народної Ради України". У цю "опереткову" структуру увійшли нардепи з опозиції, позафракційні депутати і якісь міфічні "представники органів місцевої влади. Була затверджена складена на швидку руку декларація і поставлені цілі і завдання цієї сумнівної структури. Серед них створення силових формувань, а вже потім "захист Конституції, прав і свобод людини". Тут, правда, виникає питання, як можна захищати Конституцію, грубо зневажаючи її суть, присвоївши, а не отримавши в результаті законних виборів представницькі і законодавчі функції", - підкреслив глава кримського парламенту.

"Президія Верховної Ради Автономної Республіки Крим у повній відповідності зі своїми повноваженнями, закріпленими в законодавстві України, в черговий раз заявляє свій рішучий протест проти ескалації кризових явищ у суспільно-політичній сфері держави, вся відповідальність за наслідки яких цілком і повністю лежить на опозиційних політичних силах і їхніх сателітів з числа вкрай правих неонацистських бандформувань", - йдеться в заяві.

"Ми закликаємо наших виборців, всіх кримчан, кому дорогі ідеали справедливості, демократії і рівноправності, дати рішучу відсіч спробам антиконституційного перевороту і захоплення влади з боку націонал-радикалів. Ми попереджаємо політиканів, що зарвалися, що на території нашої республіки діяли, діють та будуть діяти виключно закони нашої держави, одним з яких є Конституція Автономної Республіки Крим. Всі рішення "майданних" неконституційних органів, в тому числі і щодо проведення будь-яких позачергових виборів, на нашому півострові не мають ніякої сили і ніким виконуватися не будуть", - наголошується в документі.

Зараз ви читаєте новину «У Криму заявляють, що не виконуватимуть рішення Народної Ради України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути