понеділок, 17 червня 2013 11:00

"Гроші з пива — на лікарню" - активісти вимагають підвищити акцизи на алкоголь

"Гроші з пива — на лікарню" - активісти вимагають підвищити акцизи на алкоголь
Фото: molbuk.ua

Активісти "Тверезий українець" та коаліції "За вільну від тютюнового диму Україну" мітингують біля комітетів Верховної Ради за підвищення акцизів на алкоголь та тютюнові вироби і збільшення видатків на охорону здоров'я.

Близько 30 активістів скандують: "Гроші з пива — на лікарню". Тримають плакати і написами: "Алкогольним генделикам — стоп!", передає кореспондент Gazeta.ua.

"19 квітня зареєстровано три законопроекти. Їх підписали 30 нардепів, і більшість — із опозиції. Одночасне прийняття тих законопроектів дозволить розв'язати кілька проблем: збільшити акцизи на пиво із 0, 87 до 2, 50 грн за літр. Кожна пляшка подорожчає на 1-2 грн. Це буде крок до припинення політики дешевого алкоголю. По-друге, бюджет щорічно отримає додаткові 4 млрд грн, що підуть на охорону здоров'я. Значну частину тих коштів спрямують на завершення будівництва сучасного комплексу "Охматдиту", - сказала координатор руху "Простір свободи" Ганна Гопко.

Вона наголосила, що стимулювання здорового способу життя передбачено програмою економічного розвитку президента. На її думку зараз саме час перейти від слів до дій.

Нагадаємо, законопроекти 2880, 2875, 2876 зареєстровано 19 квітня.

Зараз ви читаєте новину «"Гроші з пива — на лікарню" - активісти вимагають підвищити акцизи на алкоголь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути