субота, 07 березня 2015 00:45

Гриценко закликає генпрокурора порушити справу проти Гонтаревої

Гриценко закликає генпрокурора порушити справу проти Гонтаревої
zn.ua

Звіт голови НБУ Валерія Гонтарєвої генеральному прокурору України Віктору Шокіну слід розглянути як заяву про скоєння злочину.

Про це в прямому ефірі "Шустер Life" у п'ятницю, 6 березня, сказав глава партії "Громадянська позиція", депутат Верховної Ради України VII скликання Анатолій Гриценко.

"Практично все, що зараз подається під соусом реформ - не реформи. Ті документи, які стосуються десятків мільйонів людей, повинні мати обґрунтування в цифрах. Це перше. Друге. Треба шукати десь гроші. Сьогодні відзвітувала глава Нацбанку. Вона назвала конкретну цифру - з виданого рефінансування в 2008-2009 роках не повернули 77 млрд гривень. Тоді курс становив приблизно 7 грн/дол. Значить, 11 млрд доларів вкрали. Хто тоді керував Нацбанком? Стельмах (екс-глава НБУ Володимир Стельмах - ред.)", - сказав Гриценко.

"Помножте на 30. Не треба буде десятками таких законів бити народ по голові і розповідати казки, що за рахунок народу треба провести реформи. Тому заява Гонтаревої про 77 млрд гривень (а це не кошти Нацбанку, це наші з Вами гроші) - це заява про скоєння злочину. Генпрокурор Шокін повинен негайно порушити кримінальну провадження за фактом цієї заяви. Взяти за зябра і Стельмаха, і володарів банків, які не повернули гроші, і тих, хто під Стельмахом давав добро на це рефінансування", - зазначив Гриценко.

Він підкреслив, що якщо в Україні будуть прощати 11 млрд доларів, а потім "прибивати до землі весь бізнес і всю країну", то це все тільки імітація реформ.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко закликає генпрокурора порушити справу проти Гонтаревої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути