вівторок, 26 липня 2016 09:46

Горбатюк як керівник Держбюро розслідувань не буде зручним - адвокат

Горбатюк як керівник Держбюро розслідувань не буде зручним - адвокат
Сергій Горбатюк/fdlx.com

Комісія зняла кандидатуру Сергія Горбатюка з конкурсу на посаду керівника Державного бюро розслідувань через його непоступливість.

Про це сказав адвокат Небесної сотні Роман Маселко.

"На першому етапі комісія перевіряла анкетні дані та пакет поданих документів на відповідність критеріям кандидатів. Ключовим була наявність правового стажу та стажу роботи на керівних посадах. Це досить сумнівне рішення. Він був керівником багатьох слідчих груп. Керував 5-40 оперативниками, слідчими, прокурорами. Це відсіювання нас збентежило. Горбатюк визначається непоступливістю, на нього тяжко вплинути. Розраховуємо, що подаватиме скаргу. Можливо, рішення переглянуть", - зазначив Маселко.

Адвокатів хвилює, що на цьому етапі відсіяли Горбатюка, наголосив правозахисник.

"Формально причиною зняття Горбатюка з конкурсу назвали відсутність досвіду роботи на керівних посадах. Як на мене, Горбатюк є дуже незручною особою. Показав, що може і хоче розслідувати резонансні справи. Це слідчий, на якого дуже важко вплинути", - додав Маселко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горбатюка відсіяли з конкурсу на керівника Держбюро

Нагадаємо, 10 травня офіційно розпочався прийом документів кандидатів на посади: директора Державного бюро розслідувань, першого заступника та заступника директора ДБР. Новий орган займатиметься розслідуванням злочинів, вчинених службовими особами, що займають особливо відповідальне становище. Зокрема, суддями та працівниками правоохоронних органів.

Зараз ви читаєте новину «Горбатюк як керівник Держбюро розслідувань не буде зручним - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути