вівторок, 31 травня 2011 13:34

Головний "антикорупціонер" ??у ВР заявив, що до Європи ще далеко

Головний "антикорупціонер" ??у ВР заявив, що до Європи ще далеко

Голова парламентського Комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Валерій Бевз вважає, що для ефективної боротьби проти корупції необхідно вирішити питання про конфлікт інтересів, визначити поняття "хабар".

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, Бевз пояснив, які закони є першочерговими для антикорупційного законодавства: "У першу чергу треба вирішити питання про конфлікт інтересів - провести до кінця відповідний документ. Він став би базою для закону про державну службу. Там би ми прописали, хто такий держслужбовець, який у нього рівень соціального захисту, що він має право робити і що не має, про що він повинен інформувати державні органи, які ведуть боротьбу з корупцією, і податкову".

Також, за словами нардепа, поняття "хабар" повинно бути визначено законодавчо: "Ми повинні прописати однією статтею - що таке хабар і яке покарання передбачено. У нині чинному законодавстві в нас є все від штрафних санкцій до позбавлення волі. Європа ставить питання - це повинно бути кримінально каране діяння. Все! Більше ніяких розмов. Але все таки треба ділити і розглядати - що таке пропозиція хабара, прохання і вимога. Потрібно визначиться, що нам робити з посередниками в хабарництві. Європа каже, що посередник повинен нести кримінальну відповідальність" .

Політик припустив, що процес приведення законодавства у відповідність до європейських вимог може затягтися: "Цей процес не на один місяць і не на один рік. Меж досконалості немає".

Як відомо, вчора Комітет ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією провів спільне засідання з представником ОЕСР Гораном Кліменчичем. Учасники розглядали звіт європейських експертів про українське антикорупційне законодавство.

Зараз ви читаєте новину «Головний "антикорупціонер" ??у ВР заявив, що до Європи ще далеко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути