вівторок, 31 травня 2011 12:40

Бевз натякнув, що в Україні немає бажання боротися проти корупції

Бевз натякнув, що в Україні немає бажання боротися проти корупції

Голова парламентського Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Валерій Бевз ухилився від відповіді на питання про житло Януковича і Симоненка.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, під час засідання Комітету в понеділок його запитали: як законодавчо врегулювати те, що вищі чиновники показують приклад корупційних дій. Наприклад, президент Віктор Янукович живе в резиденції Межигір'я, а лідер комуністів Петро Симоненко - у будинку, ринкова вартість якого перевищує декларовані ним доходи.

На це Бевз відповів: "На такі питання я відповідаю словами мого викладача: Увесь ліс народного господарства вражений розкраданнями".

Він також додав: "Сьогодні законодавчої бази достатньо, щоб вести боротьбу з корупцією. Питання в іншому - у бажанні ефективно боротися. Можливо, дійсно почати з того, що відмовитися від сотень гектарів землі, від яхт. Або хоча б виписати їх походження. Ми повинні примусити вищих чиновників по-іншому подивитися на життя і на умови, в яких живуть прості громадяни".

Нагадаємо, що вчора на спільному засіданні Комітету ВР по боротьбі з корупцією та представників ОЕСР учасники дійшли висновку, що в Україні збільшився рівень корупції, а надані організацією рекомендації щодо подолання корупції українськими чиновниками практично не виконуються.

Зараз ви читаєте новину «Бевз натякнув, що в Україні немає бажання боротися проти корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути