неділя, 21 квітня 2013 19:20

Голосування за відставку Азарова було вигідне насамперед "регіоналам" – експерт

Голосування за відставку Азарова було вигідне насамперед "регіоналам" – експерт
За словами політолога, Арбузов із насолодою спостерігав за голосуванням за відставку Азарова. Фото: pravda.com.ua

Група першого віце-прем'єра Сергія Арбузова поступово виштовхує главу уряду Миколу Азарова з Кабінету Міністрів України.

Про це Gazeta.ua заявив політолог Віктор Небоженко, аналізуючи парламентське голосування за відставку чинного уряду.

"Треба було бачити ту насолоду, з якою спостерігав за голосуванням за відставку уряду Арбузов, – говорить експерт. – Ось такі голосування у Раді – це способи тиску на Азарова, організовані Клюєвим, Арбузовим, Льовочкіним тощо. Усі групи, що представлені там, крім Азарова і Рибака, потихеньку видавлюють прем'єра".

За недовіру Кабміну проголосувало 190 народних обранців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада так і не відправила Азарова у відставку

"Це насправді дуже соромно для людини, яка по суті сформувала цей Кабмін і цю Верховну Раду, що за відставку уряду отримано 190 голосів. Не 90, не 50, розумієте, а аж 190. Насправді це дуже принизливо для людини, яка тільки й робить вигляд, що вона переможець. Тобто у цьому випадку – це не те, що поганий сигнал для Азарова, а це просто принизливо", – вважає Небоженко.

На його думку, парламентська більшість контролювала кожен голос.

"Помилково вважати, що на тому голосуванні арифметично можна було б його зараз зняти (Азарова з посади – Gazeta.ua). Це створюється завдяки опозиції. Використовуючи напрямок боротьби опозиції, група першого віце-прем'єра поступово виштовхує Азарова з Кабміну", – заявив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко вчить "азірівку", Королевська посміхається Арбузову: як Рада провалила відставку уряду

Він також додав: "Насамперед "регіоналам" було вигідне це голосування за відставку уряду Азарова. А як би це було вигідно опозиції, якби зняли Азарова і призначили зараз Арбузова? Що б вони виграли від цього? Нічого. Навпаки, сказали б дайте спокійно рік попрацювати. А що таке спокійно для нашої опозиції? Вона ж помре за рік".

Нагадаємо, Верховна Рада 19 квітня не змогла висловити недовіру Кабміну і відправити його у відставку. За відповідну постанову опозиції проголосувало лише 190 депутатів. Зокрема "за" проголосували 88 депутатів від "Батьківщини", 35 депутатів від УДАРу, 36 – "свободівців", 21 комуніст і 10 позафракційних. "Регіонали" не голосували.

Зараз ви читаєте новину «Голосування за відставку Азарова було вигідне насамперед "регіоналам" – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути