пʼятниця, 19 квітня 2013 17:44

Ляшко вчить "азірівку", Королевська посміхається Арбузову: як Рада провалила відставку уряду
16

Фото: Фото: Андрій ШМАТОВ

Спікер Верховної Ради Володимир Рибак сьогодні відкрив ранкове засідання парламенту з вибачення перед опозиціонеркою. Рибак зазначив, що вчора у нього сталося непорозуміння з депутаткою від партії УДАР і за це він приніс їй вибачення.

Опозиція зранку не блокувала трибуну. Депутати від опозиції, зайшовши до сесійної зали, розкладали брошури "Уряд Януковича-Азарова – у відставку".

Спікер представив усіх членів уряду, які присутні в сесійній залі парламенту. Коли Рибак оголосив міністра соціальної політики Наталію Королевську, опозиціонери невдоволено загуділи і почали вигукувати "Фу!".

Після цього спікер запропонував депутатам поставити запитання присутнім членам уряду. Та лідери фракцій "Батьківщина" і УДАР Арсеній Яценюк та Віталій Кличко проігнорували переважну частину Години запитань до уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко не голосував за відставку Азарова, а Яценюк хоче повторити спробу

Лише близько 12.00 до Верховної Ради завітав прем'єр-міністр України Микола Азаров. Одночасно з цим парламент почав розгляд питання про недовіру Кабінету міністрів України. Перед цим депутати підтримали пропозицію спікера про роботу без перерви.

Перед депутатами виступив Яценюк. Також запам'ятався виступ із трибуни позафракційного нардепа Олега Ляшка, який виголошував свою промову "азарівською" мовою.

Зрештою, коли справа дійшла до голосування, Рада не змогла висловити недовіру Кабміну і відправити його у відставку. За відповідну постанову опозиції проголосувало лише 190 депутатів.

"За" проголосувало 88 депутатів від "Батьківщини", 35 депутатів від УДАРу, 36 – "свободівців", 21 комуніст і 10 позафракційних. "Регіонали" не голосували.

"Давайте побажаємо уряду успіхів, продуктивної роботи на благо держави", - сказав після голосування спікер Рибак, і закрив пленарне засідання.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко вчить "азірівку", Королевська посміхається Арбузову: як Рада провалила відставку уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути