пʼятниця, 29 липня 2011 13:26

Главу Харківського райсуду згубили хабарі

Главу Харківського райсуду згубили хабарі

Служба безпеки України підтвердила факт затримання голови Харківського районного суду Євгена Чайченка (Харківська область) при отриманні хабара.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

28 липня суддя був затриманий при отриманні двох хабарів: в розмірі $2 тис за винесення вироку, не пов'язаного з позбавленням волі, та в розмірі $1,5 тис. за позитивне рішення про визнання права власності на житловий будинок.

"Оперативниками задокументовано ряд фактів отримання суддею хабарів за розгляд справ та винесення рішень на користь зацікавлених осіб. Матеріали документування його протиправної діяльності були направлені в порядку ст.97 КПК України в Генеральну прокуратуру, яка порушила відносно голови суду кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст.368 КК України (одержання хабара у великому розмірі)", - йдеться в повідомленні СБУ.

Якщо вина Чайченка буде доведена, йому загрожує штраф від 750 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Зараз ви читаєте новину «Главу Харківського райсуду згубили хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути