Ексклюзиви
пʼятниця, 22 липня 2016 12:05

Генпрокуратура порушила справу проти директора НАБУ

Генпрокуратура порушила справу проти директора НАБУ

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження відносно директора НАБУ Артема Ситника. Відповідний лист про це надійшов народному депутату Ігореві Луценко, який і повідомляв про злочин.

Про це у Facebook заявив журналіст Володимир Бойко, виставивши копію відповідного документа.

За його словами, повідомлення про злочин, скоєний Ситником, зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань Генеральною прокуратурою України 11 липня 2016 року за №42016000000001803. Кримінальне провадження направлено Генпрокуратурою в прокуратуру м.Києва для організації досудового слідства. "Сподіваюсь, що після повідомлення Ситнику про підозру слідчий звернеться до суду з клопотання про відсторонення директора НАБУ від посади на період досудового розслідування", - відзначив Володимир Бойко.

Причиною звернення Ігора Луценка до ГПУ стало те, що двоє членів Ради громадського контролю при НАБУ подали неправдиві дані про себе, а голова бюро Артем Ситник всупереч закону відмовився їх звільняти.

"Віталій Шабунін впродовж року очолював Раду громадського контролю при НАБУ, а Дмитро Шерембей був її членом. Подаючи документи на конкурс з обрання членів Ради, Шабунін не зазначив у декларації про доходи земельну ділянку, придбану на кошти, одержані від посольства Нідерландів "на боротьбу з корупцією", а також приховав доходи від квартири в Києві, яку він здавав в оренду (сам Шабунін разом з дружиною проживає в іншому помешканні, яке орендує і яке також не зазначив у декларації)", - відзначає Бойко.

Він також наголосив, що Дмитро Шерембей в автобіографії не зазначив освіту, а також не вказав, де він працював з 1993 по 2003 рік. "Причина такої скромності полягає в тому, що освіту Шерембей отримував у тюремних університетах, оскільки 3 рази відбував покарання за вчинені ним квартирні крадіжки", - стверджує Бойко.

Журналіст наголошує, що відповідно до Положення про Раду громадського контролю при НАБУ, Ситник був зобов'язаний достроково припинити повноваження не тільки Шабуніна та Шерембея, але й інших членів Ради, що представляють сумнівні громадські організації. Однак Ситник вимог законодавства не дотримався, а також проігнорував відповідне звернення нардепа Луценка. Оскільки невиконання законних вимог народного депутата становить склад злочину, Ігор Луценко подав у ГПУ заяву про скоєне Ситником кримінальне правопорушення й примусив генпрокурора через суд відкрити щодо Ситника кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура порушила справу проти директора НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути