вівторок, 19 липня 2016 00:20

"НАБУ пресує людей у стилі Януковича. Зрозуміли, що фейки з інтернету нічого не дають"

— Національне антикорупційне бюро України рапортувало про 49 обшуків і 120 допитів у неіснуючій "справі Мартиненка". Людей пресують у стилі Януковича. Навіть тих, хто зі мною не знайомий. Вибивають свідчення проти мене за будь-яку ціну, — говорить колишній народний депутат 55-річний Микола Мартиненко.

— НАБУ загралося в піар. Влаштовує "маски-шоу" на рівному місці. Нещодавно обшукували приміщення в офісному центрі, де маю кабінет. Зламали все, що можна. Налякали працівників. Адвоката не хотіли пускати. Йому погрожували зброєю. Головна мета — пошук компромату на мене. Але знову безрезультатно.

Уся історія кримінальних проваджень, які розслідує НАБУ, вичерпується статтями в засобах масової інформації. Тобто, все ґрунтується на фейках. І це незважаючи на сотні допитів і обшуків, запити в інші держави.

Через сім місяців я фігурую в розслідуванні як свідок, жодних підозр так і не пред'явлено.

Я сам відмовився від депутатського імунітету. Не ховаюся і не перешкоджаю слідству. Готовий здати закордонний паспорт, аби лише НАБУ швидше його закінчило.

Шантажуючи свідків, НАБУ перейшло межу, — каже Микола Мартиненко. — Порівняно з цим, навіть постійне розголошення таємниці слідства з боку Артема Ситника (директор Національного антикорупційного бюро. — ГПУ) здається дрібними пустощами. Матеріали слідства регулярно зливають дружнім "журналістам-народним депутатам-громадським діячам". Їх використовують як провокаторів.

Зараз ви читаєте новину «"НАБУ пресує людей у стилі Януковича. Зрозуміли, що фейки з інтернету нічого не дають"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути