середа, 18 квітня 2012 14:30

Генерали міліції збирають гроші для Луценка, аби окупити концерт на День міліції

Генерали міліції збирають гроші для Луценка, аби окупити концерт на День міліції
Генерали МВС не вважають Юрія Луценка злочинцем. Фото: www.nso.org.ua

Генерали міліції збирають кошти на відшкодування грошових витрат державного бюджету на урочисті заходи до Дня міліції у 2008-2009 роках.

Ці кошти міністерство внутрішніх справ вимагає від екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Співробітники міліції створили ініціативну групу, яка координуватиме збір грошей.

"Ми хочемо проінформувати пенсіонерів та ветеранів органів внутрішніх справ, а також діючих міліціорнерів про збір коштів. Цю суму не повинен гасити сам міністр, адже на концерті в Палаці Україна було 4 тисячі глядачів. Ми пропонуємо скинутися і погасити цю суму", - сказав генерал-полковник МВС Володимир Євдокімов на прес-конференції в Києві.

Він зазначив, що члени ініціативної групи вже внесли ці кошти. Також, як відомо ініціативній групі, кошти перераховують інші співробітники внутрішніх справ.

Євдокімов зауважив, аби ті, хто переказує гроші можуть сказати свої дані та індефікаційний код, щоб коли суд скасує вирок - гроші повернули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко: в тому, що начебто "скоїв" Луценко, чинна влада "перещеголяла" всі попередні

"Особисто до мене передзвонило близько 200 співробітників міліції. Це і офіцери, і викладачі наших вузів. Вони цікавляться, куди потрібно перераховувати кошти, тому ми вирішили оприлюднити розрахункові рахунки, куди всі бажаючі могли переказати туди гроші", - наголосив генерал-полковник.

Співробітники міліції нагадали, що всього потрібно зібрати 643 тис гривень. "В Україні всього 300 тисяч співробітників міліції. Це всього ж по 2 гривні скинутися. Ці кошти не повинні лягти на плечі сім'ї Юрія Віталійовича. У нього ж двоє дітей, їх теж за щось треба виховувати", - підкреслив генерал-лейтенант Віталій Ярема.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко: концерт на День міліції не коштував Держбюджету ні копійки

Він наголосив, що співробітники міліції "ніколи не вважали і не вважатимуть Юрія Луценка злочинцем, навіть якщо він буде у місцях позбалення волі".

Генерали міліції закликали керівництво міністерства внутрішніх справ не вводити жодних санкцій проти тих осіб, які хочуть погасити хоча б ту суму, яка дорівнює вартості квитка на концерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При міністрові Луценку не було банальних п'янок — адвокат

Кошти будуть перераховуватися до Державної казначейської служби України. Оскільки позивачем виступає міністерство внутрішніх справ, то і кошти, зібрані генералами міліції, повинні надходити на рахунки спеціального фонду міністерства внутрішніх справ.

Зараз ви читаєте новину «Генерали міліції збирають гроші для Луценка, аби окупити концерт на День міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути