вівторок, 21 жовтня 2014 11:27

Гелетей і Муженко обдурювали президента — військовий експерт

Гелетей і Муженко обдурювали президента — військовий експерт
rian.com.ua

Військовий експерт Олексій Арестович вважає, що винних у трагедії під Іловайськом — начальник Генштабу Віктор Муженко і екс-міністр оборони Валерій Гелетей не покарають .

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua, коментуючи звинувачення слідчої комісії по розслідуванню подій.

"Гелетей і Муженко систематично обдурювали президента. Порошенко не розуміється на військовій справі. Якщо глава держави їх не покарає, то розділить відповідальність. Тому що він їх ставив, захищав і подавав як кращих командуючих. Муженка однозначно звільнять найближчим часом. Він політичний труп, бо трагедія під Іловайськом набула резонансу. Оскільки основною жертвою стали добровольчі батальйони і ніхто не став мовчати", - розповів експерт.

Арестович зазначив, що ситуацію "замнуть" на фоні інших подій.

"Порошенко все спустять на гальмах. Після виборів формуватимуть новий уряд. Усі будуть зайняті іншими речами. Президент скаже, що комісія упереджена. Бо її очолює депутат з партії конкурента — це "Батьківщини". Говоритиме про "підкидання" інформації напередодні виборів", - зауважив експерт.

Він переконаний, реакцію суспільства за те, що винні не будуть покарані затьмарять більш насичені події: "Перед виборами буде ескалація. Можливо, росіяни перейдуть у наступ разом з сепаратистами. Буде не до Гелетея і Муженка. Чи зможе суспільство притягнути до відповідальності їх через півроку-рік — це залежатиме від того, хто прийде до влади. Якщо адекватні люди, то зрозуміють, що це треба робити".

Нагадаємо, слідча комісія Верховної Ради з розслідування обставин трагедії під Іловайськом вважає, що в подіях винен Гелетей і Муженко. Голова комісії Андрій Cенченко заявив, що Міноборони та Генштаб системно протидіють розслідуванню.

Зараз ви читаєте новину «Гелетей і Муженко обдурювали президента — військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути