четвер, 05 січня 2017 01:46

Газову "схему Онищенка" придумав не він - Коболєв

Газову "схему Онищенка" придумав не він - Коболєв

До "газової схеми Онищенка" причетні й інші політики. Про це в інтерв'ю "5 каналу" заявив глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

За його словами, схему придумав не Онищенко. Вона існувала "з далеких 2005-х".

"Тут (у схемі) є багато політиків, які до неї завжди долучалися. Схема була побудована на одному простому елементі - різниці в ціні. Державна компанія могла продавати газ по 30 доларів, а приватна - той же газ, який йшов в ту ж трубу з тієї ж свердловини - по 500 , - зазначив Коболєв.

"Старі свердловини держкомпанії передавали в так звану спільну діяльність і приватна компанія отримує право продавати газ по 500 доларів. Проблема була в тому, що за паперами приватні компанії - і цю практику широко використовували з 2010 до 2014 року на біржах (Сергія) Курченка - коли компанія виходила на біржу, і там з якоїсь причини продавала газ не за ринковою ціною, а по 50 або 100 доларів - і віддавала "Укргазвидобуванню" невелику частину прибутку, а різниця між 100 і 500 - залишалася в кишенях приватних бізнесменів", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко - ворог народу №1. Як НАБУ ліпить "газову справу"

"Завдяки діям і правоохоронців, і менеджменту компанії нам вдалося розірвати більшість таких випадків спільної діяльності", - додав Коболєв.

НАБУ підозрює Онищенка в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Онищенко залишив Україну перед тим, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання і арешт. За різною інформацією, він може перебувати в Лондоні, Варшаві чи на Кіпрі.

Зараз ви читаєте новину «Газову "схему Онищенка" придумав не він - Коболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути