четвер, 28 лютого 2013 23:58

Газ не може вирішувати питання суверенітету України — посол ЄС

Газ не може вирішувати питання суверенітету України — посол ЄС
Фото: tvi.ua

Посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські заявив, що Євросоюз готовий сприяти Україні у диверсифікації газопостачання, але у випадку наявності гарантій з боку Києва.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ТВі.

"Якщо газ піде з Заходу на Схід, з Півдня – на Північ, я думаю, що це буде велика зміна. Україна найбільше виграє з цієї ситуації", - зазначив дипломат.

За його словами, найбільша проблема нашої держави полягає у тому, що залежність від одного газового постачальника є надзвичайною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зможе отримувати 10 мільярдів кубів газу з Європи - прогноз

"Тому треба дивитися навколо, і Євросоюз буде готовий. Проте нам потрібні прозорість і певні гарантії. Я вже казав про бізнес- середовище та бізнес-клієнтів, боротьбу з корупцією – це передумови для того, щоб європейський бізнес хотів входити до такого консорціуму", – пояснив Томбінські.

Він також наголосив, що газове питання не може визначати суверенітет України.

"Україні пропонують набір інструментів для того, щоб вона стала успішною у стосунках із країнами-сусідами: такими, як Польща, Словаччина, Чеська Республіка. Нехай Україна розвивається і росте в плані незалежності від єдиного ресурсу — такого, як газ. Не може газ вирішувати питання суверенітету України", – підсумував посол ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Газ не може вирішувати питання суверенітету України — посол ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути