понеділок, 20 липня 2015 12:08

Гайдар не хоче відмовлятися від російського громадянства

Гайдар не хоче відмовлятися від російського громадянства

Марія Гайдар заявляє, що не хоче відмовлятися від громадянства Російської Федерації, однак готова слідувати українському законодавству і не виключає, що буде працювати в команді глави Одеської ОДА в якості волонтера або радника.

"Природно, я буду слідувати українським законам. Якщо раптом будуть якісь проблеми, якісь протиріччя, я, чесно, не хочу бути точкою розбрату, точкою конфлікту. Я готова працювати в команді хоч як радник, хоч у якості волонтера ... А так, звичайно ж я буду слідувати українським законам. Я, звичайно, не хочу відмовлятися від російського громадянства, однак будемо робити так, як треба робити за законом", - сказала Гайдар.

Згідно з українським законодавством, працювати державним службовцем в Україні може тільки громадянин України.

Також Гайдар зазначила, що буде працювати в сфері гуманітарних питань, зокрема, внутрішніх переселенців.

Нагадаємо, що 17 липня голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі анонсував призначення Гайдар його заступником, вона буде займатися соціальною сферою. За словами Саакашвілі, Гайдар для призначення на посаду прийме українське громадянство.

18 липня Гайдар, заявила про свою підтримку територіальної цілісності України і має намір отримати українське громадянство. У своєму Фейсбук вона написала: "... я хочу ще раз озвучити свою позицію: Я завжди була за територіальну цілісність України, проти анексії Криму і категорично проти війни, яка ведеться на сході України ... Моя незгода з політикою і війною, в тому числі, є причиною того, що я прийшла працювати сюди (в Одеську обладміністрацію - ред.) і збираюся отримати українське громадянство", - додала Гайдар.

Гайдар - російська журналістка, дочка російського державного і політичного діяча Єгора Гайдара. Народилася у 1982 році, російський політик, громадський діяч, журналіст радіо "Ехо Москви". Засновник і керівник Фонду соціальної допомоги та підтримки населення "Соціальний запит".

Зараз ви читаєте новину «Гайдар не хоче відмовлятися від російського громадянства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути