четвер, 31 липня 2014 15:42

Фінансувати військо мають олігархи а не прості українці - Тягнибок

Вводити збір на фінансування Збройних сил треба з олігархів, а не всіх українців. Про це заявив голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок під час брифінгу у Верховній Раді. Відповідний проект "Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо справляння воєнного збору)" від "Свободи" вже зареєстрований в парламенті.

"Ми за те, щоби максимально фінансувати українське військо. Але філософія підходу "Свободи" до цього питання є дещо іншою ніж в уряду. Уряд пропонує збирати кошти на армію і відбудову інфраструктури Донбасу з усіх фізичних осіб. Ми ж наполягаємо на тому, що платити повинні олігархи. А особливо ті з них, які шантажували українську владу, вимагали почути голос Донбасу, і добились того, що Донецька і Луганська області перетворилися на випалену землю", - зазначив Тягнибок.

Як відомо, Кабінет міністрів направив до парламенту законопроект, який передбачає введення щомісячного збору в розмірі 1,5% з доходів усіх фізичних осіб на воєнні потреби.
В свою чергу, ініціатива націоналістів передбачає введення диференційованої системи збору в залежності від обсягу доходів громадянина Так, ті українці, які минулого року задекларували дохід в обсязі між 500 тисячами гривень та 1 мільйоном, мають одноразово сплатити 10% воєнного збору, між 1 і 10 млн – 15%, між 10 та 100 млн – 20%, та більше 100 млн – 25%.

"Не прості українці мають платити цей збір. Бо українці і так забезпечують своїх дітей і друзів бронежилетами, шоломами і відповідним військовим спорядженням. В наказовому порядку збір мають сплатити олігархи, які до цієї ситуації привели", - зазначив лідер "Свободи".
При цьому автор законопроекту, нардеп від "Свободи" Олександр Мирний, який минулого року задекларував дохід у розмірі 17,5 мільйонів гривень, за власним проектом має сплатити 3,5 мільйони.

 
Зараз ви читаєте новину «Фінансувати військо мають олігархи а не прості українці - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути