середа, 29 лютого 2012 17:01

Спецтема: Луценко за ґратами

"Євросоюз не має ефективного механізму зупинити Януковича"

"Євросоюз не має ефективного механізму зупинити Януковича"

Вирок Луценку - це доказ, що влада обрала шлях репресій опозиції і вперто ним прямує, попри реакцію Брюсселя й Вашинґтона. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив директор Польсько-української фундації співпраці PAUCI Ян Пекло.

"Вирок Луценку – це пряме послання опозиції не висовуватися, бо буде гірше", - зауважив він.

Колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку в понеділок, 27 лютого, оголосили вирок – чотири роки в'язниці з конфіскацією майна. Визнали винним у перевищенні службових повноважень та заволодінні майном у особливо великих розмірах. З урахуванням часу арешту, Луценку доведеться відсидіти ще два роки й 10 місяців. Захист екс-міністра готує апеляцію.

"Президент Янукович неодноразово наголошував, що розв'яже справи Тимошенко й Луценка. Обіцяв Євросоюзу, що буде декриміналізація, що їх випустять. Зараз обіцяє, що ось вони сидять, але вибори будуть чесні. Як йому вірити?", - підкреслив експерт

"Реакція Євросоюзу на всі ці події очевидна: відносини з Україною на цей момент закінчено. Але ефективного механізму зупинити Януковича ЄС не має", - наголосив Пекло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвину не подобається, що Луценка засудили за "принципом невістки, яка завжди винна"

Думки інших експертів щодо вироку Юрію Луценку читайте у новому номері журналу "Країна" № 8 (111) за 1 березня 2012 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Євросоюз не має ефективного механізму зупинити Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути