середа, 29 лютого 2012 11:17

Спецтема: Луценко за ґратами

Зараз робиться все, аби вбити Луценка – правозахисник

Зараз робиться все, аби вбити Луценка – правозахисник

Для життя екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка є загроза у будь-якій колонії.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав правозахисник Євген Захаров.

"Колишній міліціонер не може знаходитися у звичайній колонії, де відбувають строк засуджені кримінальники. У Менській колонії Чернігівської області Луценко також не може бути, адже там багато людей, які туди потрапили через його зусилля, аби не було катувань у міліції. Поки що він буде перебувати в СІЗО, бо рішення суду не набуло законної сили і буде апеляція. Що буде далі – невідомо", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент ПАРЄ: "Луценко не мав чесного суду"

За словами Захарова, зараз робитися все, аби вбити екс-міністра. "Якщо і були випадки вбивств у цій колонії, то казали: це відбулося через проблеми зі здоров'ям. Такі речі не розслідують. В моїй практиці були смерті людей у місцях відбування покарань, коли засуджених вбивали, а говорили, що так сталося через стан здоров'я", - зазначив правозахисник.

Зазначимо, що перший заступник голови ДПТС Сергій Сидоренко заявив, що екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко буде відбувати покарання у Менської колонії на Чернігівщині, якщо суд не виправдає його. Він додав, що це колонія спеціального режиму для колишніх співробітників правоохоронних органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів натякнули, що воля Луценка тепер в руках Януковича

27 лютого Луценка було засуджено до 4 років позбавлення волі з конфіскацією особистого майна. Адвокати збираються оскаржити це рішення в Апеляційному суді.

Зараз ви читаєте новину «Зараз робиться все, аби вбити Луценка – правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути