середа, 04 липня 2012 13:12

Спецтема: Луценко за ґратами

Європейський суд виніс політичний вирок режиму Януковича — Кармазін

Європейський суд виніс політичний вирок режиму Януковича — Кармазін
Юрій Кармазін каже, що владі треба прийняти кадрові рішення. Фото: karmazin.org.ua

Рішеня Європейського суду з прав людини щодо незаконного арешту та утримання під вартою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, є безпрецедентним для України.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав голова "Партії захисників Вітчизни" нардеп Юрій Кармазін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко відсудив в України 15 тисяч євро

Найперше це відображається у сумі компенсації, яку присудити виплатити Луценку.

"Це безпрецедентне рішення для України. Це абсолютно очевидно для всіх. Безпрецедентна по посадовій особі, по скороченим термінам розгляду, по тому розміру покарань для держави, який прийнятий. Бо 15 тисяч євро моральної компенсації — це безпрецедентна сума. Максимальні суми по 5-10 євро моральної компенсації нараховує Європейський суд з прав людини", - зазначив політик.

Кармазін також додав, що для нинішньої влади подальші наслідки можуть бути найгіршими.

"Оскільки суд визнав порушення статті 5 Конвенції з прав людини, тобто незаконне утримання пі вартою, і статті 18 — це значить, що мова йде не про утримання людини під вартою не за скоєння кримінального злочину, а про політичні переслідування. Я розглядаю це як політичний вирок режиму. Це як холодний душ, який всі інститути влади можуть прийняти по-різному", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення Євросуду по Луценку має вплинути на долю всіх інших політичних в'язнів - Власенко

За словами політика, Луценка треба терміново випускати з тюрми, а винних покарати. Терміново запросити до Верховної Ради керівництво Генпрокуратури і радитися, що робити у цій ситуації.

"Це вже поставило кадрове питання перед Партією регіонів. Це конкретні судді і конкретні прокурори, багато з них пішли на підвищення, але вони мають бути притягнуті до відповідальності. Всі ці органи мають називатись не як правоохоронні, а як владоохоронні. Керівники правоохоронних органів, які причетні до справи Юрія Луценка, мають подати у відставку — терміново", - каже він.

Також політик впевнений, що рішення суду — це серйозний дзвінок для президента, і йому треба вибачитись перед Луценком, що він називав його злочинцем.

Зараз ви читаєте новину «Європейський суд виніс політичний вирок режиму Януковича — Кармазін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути