четвер, 26 квітня 2012 08:47

Євродепутати закликають посилити тиск на Януковича, щоб зупинити його помсту Тимошенко

Євродепутати закликають посилити тиск на Януковича, щоб зупинити його помсту Тимошенко
Фото: dw.de

Глава фракції "зелених" в Європарламенті Ребекка Хармс (Rebecca Harms) і її однопартієць, також депутат Європарламенту Вернер Шульц (Werner Schulz) виступили зі спільною заявою, в якій вимагають, щоб Юлія Тимошенко одержала належну медичну допомогу від тих лікарів, яким вона довіряє.

Про це пише dw.de.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Тимошенко є перешкодою у підписанні Угоди з ЄС - Хорошковський

"Оскільки вона не може покинути країну, необхідно подбати про те, щоб це лікування проходило на Українї. В цілому ми очікуємо, що всі ув'язнені на Україні будуть отримувати лікування відповідно до міжнародних стандартів. Європейські країни повинні посилити тиск, щоб припинити продиктований помстою похід Януковича проти Тимошенко і багатьох інших колишніх членів уряду ", - йдеться в заяві.

На думку політиків, чемпіонат Європи з футболу, який проходитиме в Польщі та на Україні, має стати зрозумілим сигналом необхідності "спільного європейського майбутнього для країн, сусідніх з ЄС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вслід за "відео з Тимошенко", Україні слід готуватись до наджорсткої реакції Заходу - політтехнолог

Ребекка Хармс і Вернер Шульц звернулися до "європейських політиків, провідних функціонерів УЄФА, національних футбольних клубів і спортсменів" із закликом "проявити чітку і ясну позицію", що вказує на неприйняття ситуації з придушенням демократії на Україну.

"Якщо пані Тимошенко та інші колишні члени уряду в ході ЧЄ як і раніше будуть перебувати у в'язниці, будь-який матч повинен стати приводом до протестів проти президента-автократа Януковича і його уряду", - закликають німецькі депутати Європарламенту.

Зараз ви читаєте новину «Євродепутати закликають посилити тиск на Януковича, щоб зупинити його помсту Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути