четвер, 26 квітня 2012 05:45

"У Юлії Володимирівни синець розміром із кулак"

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Опозиція блокує трибуну та президію Верховної Ради 25 квітня. Вимагає пояснень щодо побиття екс-прем’єрки Юлії Тимошенко
Опозиція блокує трибуну та президію Верховної Ради 25 квітня. Вимагає пояснень щодо побиття екс-прем’єрки Юлії Тимошенко

— Я чергував у парламенті з п'ятої ранку до дев'ятої, — розказує в середу в кулуарах Верховної Ради "бютівець" 54-річний Сергій Сас. У руках крутить мобільний телефон. — У залі було десь 25 осіб. Ми вели бесіди, щоб швидше йшов час. Я обговорював із Юрієм Ганущаком адміністративно-територіальну реформу.

Напередодні "бютівці" заблокували трибуну. Вимагали пояснень генпрокурора Віктора Пшонки щодо побиття ув'язненої Юлії Тимошенко. У ніч на 22 квітня її примусово перевозили із Качанівської колонії до лікарні. Зі слів Тимошенко, вона пручалася й отримала удар у живіт. Лідерка "Батьківщини" оголосила голодування.

— Прокурор Краснолобов цинічно запропонував Тимошенко пройти експертизу, чи це не вона сама себе побила. Я робив спробу поставити собі синець ударом, — розказує журналістам адвокат Тимошенко, "бютівець" 45-річний Сергій Власенко. Чотири рази сильно б'є себе в правий бік. — Це неможливо. В Юлії Володимирівни синець розміром із кулак, справа на м'якій тканині живота.

А що за відео в інтернеті, де ви ніби цілуєте Тимошенко? — питають журналісти.

— Коментувати безглуздя смішно, — криво всміхається Сергій Власенко. — Це робиться для того, щоб відволікти увагу, що права Тимошенко грубо порушені.

Більшість депутатів не прийшли на ранкове засідання. Президію займають 40 опозиціонерів. Двері підперли стільцями. За ними спостерігають зо 20 "регіоналів".

До журналістів виходить віце-спікер "бютівець" 47-річний Микола Томенко та "нунсівець" 37-річний Арсеній Яценюк. Вони повідомляють, що Качанівську колонію відвідав представник уповноваженого з прав людини. Він бачив синці на тілі Тимошенко.

— Cьогодні юридично встановлено факт побиття Тимошенко працівниками колонії, — каже Арсеній Яценюк. — Це замах на політичне знищення і вбивство.

— Парламент не працюватиме, доки депутати не зустрінуться з Тимошенко. Український парламентаризм за цей час нічого не втратить, — додає Микола Томенко.

Із сесійної зали виходить "регіонал" Олександр Єфремов, 57 років:

— Усе це свідомо зроблено перед початком роботи чергової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, щоб привернути увагу до Тимошенко, — коментує блокування парламенту.

4

рази ночували в Раді депутати цього скликання. У лютому 2007-го "бютівці" та "нунсівці" вимагали розглянути президентський законопроект про збільшення мінімальних зарплат і пенсій. У квітні 2009-го "Регіони" вимагали відставки уряду Юлії Тимошенко. У листопаді 2010-го "Регіони" зайняли залу, щоб не допустити блокування трибуни "бютівцями" і ухвалити Податковий кодекс. За місяць "бютівці" вимагали скасувати для Юлії Тимошенко підписку про невиїзд.

 

Зараз ви читаєте новину «"У Юлії Володимирівни синець розміром із кулак"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути