середа, 25 липня 2012 18:14

"Євро-2012 - це найбільша корупційна оборудка" - Андрій Пишний

"Євро-2012 - це найбільша корупційна оборудка" - Андрій Пишний
За словами Пишного, опозиція створить слідчу комісію з питань розслідування фактів розкрадання бюджетних коштів, освоєних під час Євро-2012. Фото: Захар Колісніченко

Заступник керівника Центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Андрій Пишний розкритикував дії уряду в проведенні чемпіонату Європи з футболу.

"Вся країна витратила на Євро-2012 80 млрд гривень, отже, кожен українець витратив 2000 гривень. Чи відчули приміром черкащани покращення інфраструктури? Чи можливо збудовано нові дороги? Нічого немає. Я подивився економічні показники по Черкаській області, будівельна галузь продемонструвала спад за червень на 24%, - заявив Пишний під час прес-конференції у Черкасах. - Чи "Євро" створило робочі місця? Євро-2012 - це найбільша корупційна оборудка за весь період незалежної України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пишний розповів про перші кроки опозиції після перемоги на виборах

За словами опозиціонера, Об'єднана опозиція створить слідчу комісію з питань розслідування фактів розкрадання бюджетних коштів, освоєних під час Євро-2012.

"Нам би було цікаво почути від Януковича: скільки пасажирів у межах "Євро" було прийнято в м. Каневі? Навіщо було збудовано 18 баз для прийому спортивних команд, якщо в Україні перебувало всього лише 10 збірних? Навіщо будували міжнародні термінали в Донецьку, Харкові, Львові? На один термінал у Донецьку використали понад 5,5 млрд гривень. Рівно стільки складають прямі витрати на фінансування усієї медицини 46-мільйонної країни. Підряди на будівництво отримали зрозумілі компанії, ті ж, що й реконструювали НСК "Олімпійський". До речі, ті ж самі компанії ремонтують і українські дороги. Українські дороги коштують втричі дорожче, ніж американські: за 1 км сплачуємо 35-45 млн грн".

Зараз ви читаєте новину «"Євро-2012 - це найбільша корупційна оборудка" - Андрій Пишний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути