пʼятниця, 15 листопада 2013 18:33

ЄС зайняв вичікувальну позицію відносно підписання Угоди - євродипломат

ЄС зайняв вичікувальну позицію відносно підписання Угоди - євродипломат
Фото: dozor.kharkov.ua

18 листопада на Раді ЄС з питань закордонних справ передчасно вирішувати, підписувати чи ні Угоду про асоціацію, все залежить від розвитку подій в Україні. Про це в п'ятницю в Брюсселі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив високопоставлений європейський дипломат, говорячи про майбутнє засідання.

За його словами, Європейський Союз зайняв вичікувальну позицію відносно підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Раніше очікувалося, що 18 листопада ЄС прийме рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною на саміті Східного партнерства у Вільнюсі в кінці листопада.

"Потрібно більше часу, щоб подивитися, як розвиваються події в Україні. На цій стадії важливо побачити, де ми, але ще дуже рано говорити про те, куди ми йдемо. Кожен день приносить більше новин, і у нас ще є кілька днів до саміту у Вільнюсі. Усе пов'язано з тим, як у Києві депутати вирішуватимуть у наступні кілька днів і як буде діяти уряд. Ми повинні почекати і подивитися", - позначив він позицію ЄС станом на п'ятницю.

При цьому дипломат звернув увагу на той факт, що в понеділок, 18 листопада, міністри, обмінюючись думкою, будуть говорити про те, який "наступний крок повинен бути зроблений".

"Але я думаю, що для більшості з них ситуація буде такою - почекати і подивитися, що буде відбуватися в Україні", - повторився дипломат.

Він також нагадав про наглядову місію Європейського парламенту Пета Кокса та Олександра Кваснєвського, які також працюють над цим питанням і в найближчі дні відвідають Україну.

Говорячи про те, в якому форматі в майбутньому може бути прийнято рішення про підписання угоди, оскільки до кінця року більше не очікується проведення Ради ЄС з питань закордонних справ, європейський дипломат констатував, що у Брюсселя "є різні можливості".

"Це, звичайно, сильно залежить від того, що станеться в Україні. Ми повинні подивитися, як все буде продовжуватися з українським парламентом, потім у нас є різні можливості - через COREPER (засідання на рівні постійних представників країн ЄС), потім це може бути в рамках Вільнюського саміту. Але ще нічого не сталося, і ми ще не вирішили - треба подивитися, як ми будемо продовжувати", - пояснив він.

Засідання Ради ЄС з питань закордонних справ пройде в понеділок в Брюсселі під головуванням верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон. Ранкова сесія буде присвячена Східному партнерству і підготовці до саміту Східного партнерства, в рамках якої буде розглянуто два головних питання: робота над декларацією та розгляд прогресу, досягнутого Україною щодо виконання критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію.

Зараз ви читаєте новину «ЄС зайняв вичікувальну позицію відносно підписання Угоди - євродипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути